Οργισμένη παρέμβαση Πρόδρομου: «Εδώ και δύο χρόνια καταπολέμηση, δεν μπορώ να καταλάβω»

Δηλώσεις στην κάμερα της Cablenet θέλησε να παραχωρήσει ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομος Πετρίδης μετά τη νίκη επί του Εθνικού με 2-1 και με αφορμή τα νέα παράπονα των γαλαζοκιτρίνων για τη διαιτησία.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Αναγκάζομαι να κάνω αυτή την τοποθέτηση γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Εδώ και δύο χρόνια παρακολουθούμε αυτή την καταπολέμηση, δεν θέλω να πω ότι είναι εσκεμμένα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς όλα τα εις βάρος μας εξετάζονται από το VAR και δίνονται παραβάσεις και όλα τα υπέρ μας που εκ των υστέρων όλοι οι αρμόδιοι κρίνουν ότι έπρεπε να δοθούν… είδαμε και το σημερινό που στο πρώτο ημίχρονο έγιναν τεράστια λάθη του διαιτητή και τεράστια λάθη από το VAR. Δεν μπορούν να καταλογίζονται όλα τα εις βάρος μας και τα υπέρ μας να μην εξετάζονται καν. Το ΑΠΟΕΛ δεν θα ανεχθεί άλλο αυτή την κατάσταση. Δεν το λέω για να απειλήσω κάποιον. Το ΑΠΟΕΛ θα είναι εδώ είτε κάποιοι το θέλουν είτε δεν το θέλουν… Επενδύθηκαν πολύ σοβαρά λεφτά στη διαιτησία και στους ξένους VARίστες.

Δεν φτάνει που δεν έχουμε ικανοποιητικό αριθμό διαιτητών και αυτοί που διαιτητεύουν κάνουν κάποιοι σοβαρότατα λάθη. Να καταλάβουν στην ομοσπονδία ότι οι ομάδες επενδύουν κι απαιτούν ίση μεταχείριση. Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς όλα τα εις βάρος μας αναδεικνύονται και τα υπέρ μας ούτε εξετάζονται.

Κάνουμε εκεί που μας παίρνει τις παραστάσεις μας, τις κατηγορίες μας για να υπάρξει καλύτερη διαιτησία όμως δεν εξαρτάται από εμάς να βελτιωθεί αυτό ή όχι. Είναι καιρός κι εσείς να σχολιάζετε τα δίκαια από τα άδικα, δεν μπορεί συνεχώς το ΑΠΟΕΛ να έχει αυτή την αντιμετώπιση εδώ και 1,5-2 χρόνια. Το είδαμε πέρσι, είπαμε ελπίζουμε φέτος να μην υπάρξουν, δυστυχώς τα ίδια».

Για το αίτημα για δημοσιοποίηση των διαλόγων: «Είναι αίτημα που κάναμε από την αρχή της σεζόν, ο πρόεδρος Kούμας είπε ότι θα περάσει από την εκτελεστική της ΚΟΠ ότι οι ομάδες που θέλουν να ακούν τους διαλόγους από τα παιχνίδια τους θα είναι εφικτό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, είναι κι αυτά που βλέπουμε στο γήπεδο. Την περασμένη αγωνιστική ολοκάθαρο πέναλτι και ούτε καν κάλεσε τον διαιτητή να πάει στo VAR. Φυσικά έπρεπε να το δει και ο διαιτητής. Σήμερα ήταν κάτι πολύ διαφορετικό. Είναι και η κάθοδος ξένων διαιτητών αίτημα μας, τουλάχιστον για δύο παιχνίδια με ξένους VARίστες φυσικά. Ελπίζω να γίνει εφικτό. Είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, οι ομάδες επένδυσαν, δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτά που βλέπουμε».

Για τη συνάντηση που ζήτησαν με τον Μάζιτς: «Δεν ορίστηκε συνάντηση με τον Μάζιτς παρότι το ζητήσαμε από το πρώτο παιχνίδι στην Πάφο όπου κι εκεί υπήρξαν πράγματα και θαύματα. Αναμένουμε τη συνάντηση αλλά δεν είναι μόνο η συνάντηση, είναι να βρεθούν οι λύσεις».