Ξαλαφρωμένη αλλά αδίκησε τον εαυτό της

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Δημοσιεύθηκε 30.4.2024
Ξαλαφρωμένη αλλά αδίκησε τον εαυτό της

Όταν έρχεται μία νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, ασφαλώς και φέρνει περισσότερη ικανοποίηση στο στρατόπεδο της Ομόνοιας, από οποιαδήποτε άλλη επικράτηση. Ειδικά όταν μετά από αυτήν επιτυγχάνεται ο στόχος της εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Έτσι οι πράσινοι δεν θα έχουν αυτό το έξτρα άγχος στον τελικό της 18ης Μαΐου με αντίπαλο την Πάφος FC. Τις δύο προηγούμενες, που το κατέκτησαν, έπαιζαν ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο.

Ξαλάφρωσε λοιπόν η Ομόνοια και απλώς στο φινάλε του πρωταθλήματος στην Πάφο (11/05) θα προσπαθήσει να... ντοπαριστεί ενόψει του τελικού και να κλείσει με ιδανικό τρόπο τα πλέι οφ, στα οποία μπήκε από την 4η θέση και με την εικόνα της να είναι προβληματική. Η έλευση του Γιάννη Αναστασίου αποδείχθηκε καταλυτική και καθρέφτης είναι το γήπεδο. Επήλθε αγωνιστική βελτίωση και ο κάθε ποδοσφαιριστής απέκτησε ρόλο.

Αρκετοί είναι αυτοί, τόσο οι φίλοι της αλλά και ουδέτεροι, οι οποίοι τονίζουν πως η Ομόνοια αδίκησε τον εαυτό της σε αυτό τον φετινό μαραθώνιο. Και πως μπορούσε να ήταν ακόμη πιο διεκδικητική στην κούρσα του πρωταθλήματος, αν σε ένα διάστημα, αυτό επί Ρέκνταλ δεν χάνονταν βαθμοί όπως με την ΑΕΖ αλλά και τον Εθνικό Άχνας. Φυσικά πλήγωσαν και άλλα αποτελέσματα, όμως, αν μετά την αποχώρηση Αυγουστή ερχόταν ο Αναστασίου, ίσως η πορεία να ήταν ακόμη καλύτερη. Κάτι όμως που δεν θα μάθουμε ποτέ.

«Αγνώριστη» μεσοαμυντικά

Η Ομόνοια δεν έθελξε κόντρα στους γαλαζοκίτρινους. Είχε όμως συγκέντρωση και... λίγη τύχη και εκεί που της δόθηκε η ευκαιρία «κτύπησε», κατακτώντας την τρίτη φετινή νίκη επί του «αιωνίου» αντιπάλου. Αυτό που διαπιστώνεται, είναι η αλλαγή στη μεσοαμυντική λειτουργία. Έξι γκολ δέχθηκε στα πλέι οφ (36 στο σύνολο), με τη δυάδα Κουλιμπαλί - Παναγιώτου στην άμυνα αλλά και αυτή των Κούσουλου - Χαραλάμπους στο κέντρο, να κάνουν τη διαφορά. Και φέρει σφραγίδα Γιάννη Αναστασίου. Η Ομόνοια είναι «αγνώριστη» προς το καλύτερο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Oι προηγούμενοι με το Νο17 της Ομόνοιας

Oι προηγούμενοι με το Νο17 της Ομόνοιας

Oι προηγούμενοι με το Νο17 της Ομόνοιας

Αναστασίου - Ρούτερ: Trust the process

Αναστασίου - Ρούτερ: Trust the process

Αναστασίου - Ρούτερ: Trust the process

Πήρε τον αρχηγό της Ομόνοιας η ΑΕΛ!

Πήρε τον αρχηγό της Ομόνοιας η ΑΕΛ!

Πήρε τον αρχηγό της Ομόνοιας η ΑΕΛ!

Παραιτήθηκε ο Μπεργκ!

Παραιτήθηκε ο Μπεργκ!

Παραιτήθηκε ο Μπεργκ!