Ομόνοια: Της λείπει το… κεφάλι!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗ Δημοσιεύθηκε 30.1.2023
Ομόνοια: Της λείπει το… κεφάλι!

Κάτι που φάνηκε από τον χθεσινό αγώνα της Ομόνοιας και το στείρο 0-0 απέναντι στην Πάφο, αλλά και γενικότερα από τα παιχνίδια των πρασίνων τη φετινή σεζόν είναι ότι το «τριφύλλι» δεν δίνει σχεδόν ποτέ ύψος στη μπάλα στην περιοχή, και όταν το κάνει δεν βρίσκει στόχο.

Βλέποντας τις προσπάθειες της ομάδας της Λευκωσίας, σε πολλούς ίσως να δημιουργήθηκε το ερώτημα του πότε η Ομόνοια κατάφερε τελευταία φορά να εκμεταλλευτεί μια στημένη φάση ή μια καλή σέντρα και να σκοράρει με κεφαλιά. Ψάχνοντας το θέμα ανακαλύψαμε ότι τελευταία φορά στην οποία οι πράσινοι σκόραραν με κεφαλιά ήταν όταν επικράτησαν της ΠΑΕΕΚ με 2-1, κάτι παραπάνω από έναν χρόνο πριν, στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Τότε ο Τσέποβιτς λίγα λεπτά πριν το τέλος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Λέζιακς και χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του. Από τότε οι πράσινοι σε άλλα 50 επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει δεν έχουν καταφέρει να σκοράρουν με κεφαλιά. Είτε είναι ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας της πρωτεύουσας, είτε ότι δεν διαθέτει τον καλό κεφαλοσφαιριστή που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πάντως είναι ένα στατιστικό που χρίζει βελτίωσης.

Οι πράσινοι από την τελευταία φορά που σκόραραν γκολ με το κεφάλι άλλαξαν δύο φόρες προπονητή (Ο Λένον αντικατέστησε τον Μπεργκ και ο Φερέρα τον Βορειοιρλανδό) όμως φαίνεται ότι δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο προσέγγισης παιχνιδιού αφού μπάινουν κυρίως στην περιοχή αναζητώντας μια καθετή πάσα ή συρτή μπαλιά. Επίσης το ότι πολλά κόρνερ περνούν ανεκμετάλλευτα είναι κάτι που συμβάλλει στην διεύρυνση του στατιστικού.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσει αυτό το μεγάλο σερί η Ομόνοια είχε σκοράρει τρία γκολ με κεφαλιά μέσα σε ένα μήνα (26/12/21 Λάνγκ στην ήττα 4-2 από ΑΠΟΕΛ, 2/1/22 Γκόμεθ στην ισοπαλία 1-1 με Πάφο, 24/1/2022 Τσέποβιτς στη νίκη 2-1 απέναντι στη ΠΑΕΕΚ). Δεν ξέρουμε που χάθηκε η τέχνη της… κεφαλιάς αλλά ένας χρόνος είναι ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο 6:40 το τελευταίο γκολ που πέτυχε η Ομόνοια με κεφαλιά:

Παντελής Παντελή

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες