Γλυκόπικρη... ηρεμία στην Ομόνοια

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ Δημοσιεύθηκε 15.9.2022
Γλυκόπικρη... ηρεμία στην Ομόνοια

Η Ομόνοια έδωσε επτά παιχνίδια για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, πρωτάθλημα και ομίλους της δεύτερης τη τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το δείγμα θεωρείται αρκετό, όχι όμως… τέλειο για να μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την Ομόνοια της σεζόν 2022-23.

Το «τριφύλλι» άρχισε ιδανικά με δύο νίκες επί της Γάνδης και κάπου εκεί άπαντες πίστεψαν πως κάτι καλό θα πετύχει φέτος. Δεν άργησε όμως να αρχίσει το πρωτάθλημα και να δεχθεί χαστούκι από τον Ακρίτα Χλώρακας. Στη συνέχεια, βρήκε ψυχικά αποθέματα και αυτοπεποίθηση ώστε να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΓΣΠ. Δύο διαδοχικές ήττες από την Σέριφ και τον Απόλλωνα έφεραν μαύρα σύννεφα πάνω από το «Ηλίας Πούλλος». Η Ομόνοια σε δύο συνεχόμενα ματς έδειξε τρομερή αστάθεια, δυσλειτουργία, έπαιξε χωρίς το απαιτούμενο πάθος και η αμφισβήτηση δεν άργησε να κάνει την εμφάνιση της.

Το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ, το «τριφύλλι» άλλαξε και πάλι πρόσωπο. Παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο, μια σταθερή άμυνα και είδε στα μάτια ένα «μεγαθήριο» της Ισπανίας. Στο τέλος της βραδιάς, ήταν κρίμα η ήττα που δέχθηκε η ομάδα της πρωτεύουσας, ωστόσο, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Μίλετιτς ήταν ηγέτης στο παιχνίδι του «τριφυλλιού», ο Φαμπιάνο είχε μεγάλη συνεισφορά στο να μείνει ο δείκτης στα δύο γκολ καθώς πραγματοποίησε 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις.

Αυτό που άρεσε σε όλους στο πράσινο οικοδόμημα, είναι η συγκέντρωση των παικτών, η υπομονή που έδειξαν και το γεγονός πως στη μοναδική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με τον Μπρούνο. Όλα αυτά όμως, μόνο με σταθερότητα μπορούν να βοηθήσουν την Ομόνοια. Αυτή λείπει, μέχρι στιγμής, από την ομάδα της πρωτεύουσας. Χρειάζεται αμυντική και επιθετική σταθερότητα ώστε να καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους της. Παράλληλα, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Όσον αφορά στον Κίτσο, που είπε… καλησπέρα στο πράσινο κοινό, κέρδισε τις εντυπώσεις. Στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν μουδιασμένος, όμως όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο πιο πολύ έβρισκε τον εαυτό του. Αυτό ήθελε να δει ο Λένον, ώστε στην ομάδα να υπάρχει ανταγωνισμός (με τον Λέτσιακς στη συγκεκριμένη περίπτωση). Για να βγάζουν παράλληλα οι παίκτες τον καλύτερο τους εαυτό.

Η συγκέντρωση στρέφεται στο παιχνίδι με την ΕΝΠ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή. Ένα ματς που η Ομόνοια οφείλει να κερδίσει, αν θέλει να ελπίζει σε άνοδο στις ψηλότερες θέσεις. Ερωτηματικό αποτελεί η αγωνιστική κατάσταση των Κασαμά-Γιούστε που αποχώρησαν τραυματίες και θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, ενώ θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση των Κούσουλου-Μπέζους.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Να πάει με ήσυχο το κεφάλι η Ομόνοια

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου