Αυτή ήταν το φαβορί

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ Δημοσιεύθηκε 27.8.2022
Αυτή ήταν το φαβορί

Το βράδυ της Πέμπτης μόνο θετικά επεφύλασσε για την Ομόνοια. Προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά στην ιστορία της, έβαλε σχεδόν 4.000.000 ευρώ στο ταμείο της, ανέβασε την ψυχολογία στα ύψη και οι νεαροί ποδοσφαιριστές των πρασίνων πήραν εμπειρίες, εύσημα και χειροκρότημα. Η νίκη με καθαρό σκορ (4-0) επί της Γάνδης στις διπλές αναμετρήσεις με τους Βέλγους αποτελεί το έναυσμα για να γράψει το «τριφύλλι» εκ νέου ιστορία.

Ο Λένον απέδειξε με το καλημέρα της ευρωπαϊκής του… πρεμιέρας με τους πράσινους πως έχει την ικανότητα να διαβάζει και να αναλύει τον αντίπαλο. Έκλεισε τα αφτιά του στη μουρμούρα που δημιουργήθηκε, τόσο λόγω της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε στις μεταγραφές όσο και για το χαμένο Σούπερ Καπ, και έδωσε απαντήσεις κόντρα σε έναν αντίπαλο που στα χαρτιά ήταν το φαβορί. Αποδείχθηκε όμως πως η Ομόνοια ήταν αυτή που άξιζε την πρόκριση και γι' αυτό την πήρε.

Όσον αφορά την απόδοση των ποδοσφαιριστών, συγκεντρωμένοι, πιστοί στο πλάνο, άψογοι στο ανασταλτικό κομμάτι, αποτελεσματικοί στην αντίπαλη εστία. Η ομάδα της πρωτεύουσας κατάφερε να κοντράρει στα ίσα τη Γάνδη με τρεις νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές. Οι Παναγιώτου, Χαραλάμπους και Κακουλλής κέρδισαν ξανά τις εντυπώσεις. Το… μείγμα, κυπριακό στοιχείο και έμπειροι ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα οι Μπασιρού, Μιξ, Μπρούνο, Γιούστε και Μίλετιτς, φαίνεται πως αποτελεί την… τέλεια συνταγή. Κανένας δεν υστέρησε και γι' αυτό οι πράσινοι θα χτίσουν στις δύο αυτές εμφανίσεις.

Παράδειγμα προς μίμηση

Δεν θα μπορούσε να μην γίνει ειδική αναφορά στον Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, ο οποίος είχε σαφώς λιγότερη δουλειά στο ΓΣΠ απ' ό,τι στο Βέλγιο, ανάρτησε φωτογραφία δείχνοντας τον πρησμένο αστράγαλό του αμέσως μετά το παιχνίδι με τη Γάνδη. Ήταν αρχές της εβδομάδας που τραυματίστηκε στον αστράγαλο. Η διάγνωση; Διάστρεμμα. Ο Φαμπιάνο όμως δεν θα μπορούσε να λείπει από το ιστορικό παιχνίδι της Πέμπτης και γι' αυτό έσφιξε τα δόντια και δήλωσε παρών. Με το τελευταίο σφύριγμα ξάπλωσε στο χορτάρι φανερά ανακουφισμένος και με το χαμόγελο στα χείλη.

Τα κεφάλια μέσα

Το πάρτι τελείωσε για την Ομόνοια από χθες, καθώς πλέον γυρίζει τον διακόπτη και μπαίνει σε τροχιά πρωταθλήματος. Την ερχόμενη Δευτέρα αντιμετωπίζει τον Ακρίτα Χλώρακας και η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη. Οι πράσινοι ταξιδεύουν με προορισμό το «Στέλιος Κυριακίδης» εκεί που θα τους υποδεχθεί η νεοφώτιστη ομάδα. Η πρεμιέρα πάντα κρύβει κινδύνους όμως στην Ομόνοια παρουσιάζονται έτοιμοι για να μπουν με το δεξί. Ενδέχεται να δοθούν ανάσες στον Φαμπιάνο ώστε να νιώσει εντελώς καλά, ενώ δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα στο «τριφύλλι».

«Τρέχει» να προλάβει

Το μεταγραφικό παράθυρο παραμένει ανοιχτό στην Ομόνοια, η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ολοκληρώσει τη μεταγραφή ενός επιθετικού και ενός ακραίου αριστερού αμυντικού. Παράλληλα, το κεφάλαιο Λοΐζος Λοΐζου παραμένει σε εκκρεμότητα, όχι όμως για πολύ. Ο Σταύρος Παπασταύρου και οι συνεργάτες του δεν αναμένεται να περιμένουν για μέρες την απόφαση του 19χρονου, ο οποίος ακόμη δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Οπότε, είτε θα παραμείνει στη U19, είτε θα επιστρέψει και θα αρχίσει σκληρή δουλειά.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ομόνοια: Από την ισοπέδωση στην προσμονή για... happy end

Ομόνοια: Από την ισοπέδωση στην προσμονή για... happy end

Ομόνοια: Από την ισοπέδωση στην προσμονή για... happy end

O Μπεζούς παίρνει αυτό που ζήτησε από την Ομόνοια

O Μπεζούς παίρνει αυτό που ζήτησε από την Ομόνοια

O Μπεζούς παίρνει αυτό που ζήτησε από την Ομόνοια

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Το ατσάλι της Ομόνοιας, τεστ για την ΑΕΚ

Στην Ομόνοια... μόνο ΑΕΚ

Στην Ομόνοια... μόνο ΑΕΚ

Στην Ομόνοια... μόνο ΑΕΚ