Ομόνοια: Επιτυχία... αποτυχία σε μία κλωστή

ΜΥΡΙΑ ΣΑΒΒΑ Δημοσιεύθηκε 24.5.2022
Ομόνοια: Επιτυχία... αποτυχία σε μία κλωστή

Η στιγμή που όλοι περιμένουν στην Ομόνοια πλησιάζει! Αύριο (19:00, ΓΣΠ) το «τριφύλλι» καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά του φαβορί και να κατακτήσει το 15ο κύπελλο στην ιστορία του απέναντι στον Εθνικό Άχνας. Να αναφέρουμε πως η τελευταία κατάκτηση του τροπαίου στον εν λόγω θεσμό ήταν τη σεζόν 2011–12, όταν η Ομόνοια κέρδισε τότε την ΑΕΛ με 1-0 και στέφθηκε κυπελλούχος. Έκτοτε είχε ακόμη μια συμμετοχή σε τελικό το 2015-16 με τον Απόλλωνα, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε με 2-1.


Μετά από έξι χρόνια οι πράσινοι θα ριχτούν ξανά στη μάχη ενός τελικού και αυτή τη φορά ευελπιστούν πως με το τέλος την αυριανής βραδιάς θα είναι αυτοί που θα πανηγυρίσουν μια σημαντική διάκριση. Άλλωστε, το κίνητρο για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους για τρίτη διαδοχική χρονιά είναι πολύ μεγάλο, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και από θέμα πρεστίζ. Ως γνωστόν, ο κυπελλούχος Κύπρου θα αρχίσει από τα πλέι οφ του Europa League, και αυτό σημαίνει πως η συμμετοχή στους ομίλους του Conference League είναι δεδομένη. Μετά από μια αποτυχημένη χρονιά στο πρωτάθλημα, που έφερε και την απομάκρυνση του Χένινγκ Μπέργκ, η ομάδα της Λευκωσίας θέλει να κλείσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Για να συμβεί όμως αυτό επιβάλλεται οι ποδοσφαιριστές του Νιλ Λένον να είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στο παιχνίδι τους. Μπορεί η Ομόνοια να είναι το πρώτο φαβορί στο τελικό με τον Εθνικό, ωστόσο σε 90 λεπτά όλα είναι πιθανά να συμβούν. Άλλωστε, στο φετινό πρωτάθλημα είχαμε τόσες πολλές εκπλήξεις, που έφεραν τούμπα όλα τα προγνωστικά. Συνεπώς, το «τριφύλλι» δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσει στην παγίδα και να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Ο Εθνικός σαφώς θα έχει λιγότερη πίεση και άγχος από την Ομόνοια και θα προσπαθήσει να επιτεθεί με αντεπιθέσεις, γι' αυτό οι παίκτες του Βορεϊορλανδού θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι, αλλιώς θα την πατήσουν.


Δεν θα μπορούσε να λείπει


Σήμερα αναμένεται στο νησί μας ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο πρόεδρος των πρασίνων θα κάνει το μεγάλο ταξίδι από την Αμερική για να δώσει το παρών του στην τελευταία αγωνιστική υποχρέωση της Ομόνοιας. Και από την αμέσως επόμενη μέρα του τελικού, όλοι οι ιθύνοντες θα πιάσουν δουλειά για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, με στόχο την επιστροφή του «τριφυλλιού» σε τροχιά πρωταθλητισμού. Και ανάλογα, αν είναι αυτή που θα πάρει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, θα γίνουν και οι ανάλογες κινήσεις.


Ματάβζ και Λέτσιακς


Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα προς τους g και Γιαν Λέτσιακς, που είναι οι μοναδικοί που αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού. Τα νέα για τον Σλοβένο επιθετικό είναι πιο ενθαρρυντικά, καθώς οι πιθανότητές του να προλάβει τον τελικό είναι αυξημένες, σε αντιθέση με τον Τσέχο ακραίο αμυντικό που η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη. Όπως και να έχει η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σήμερα στην τελευταία προπόνηση. Αν τελικά ο Λέτσιακς δεν προλάβει θα είναι μια σημαντική απουσία, καθώς η ποιότητά του είναι γνωστή σε όλους. Σίγουρα, όμως, ο Λένον θα έχει ήδη σκεφτεί την εναλλακτική λύση σε περίπτωση που ο Τσέχος δεν θα προλάβει.


Σε ένα ΓΣΠ «καμίνι»


Εκστασιασμένος θα είναι ο κόσμος της Ομόνοιας, όπου σε ένα κατάμεστο ΓΣΠ θα σπρώξει την ομάδα του με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στην κατάκτηση του κυπέλλου. Για πρώτη φορά μετά από την πανδημία του κορωνοϊού θα δούμε 95 τοις εκατό πληρότητα σε γήπεδο και η ατμόσφαιρα αναμένεται καυτή. Άλλωστε, η δίψα του κόσμου για την 25η Μαΐου φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρας που άρχισε η προπώληση των εισιτηρίων, σχηματίζοντας τεράστιες ουρές για να πάρουν το «μαγικό χαρτάκι». Το πάρτι θα αρχίσει από νωρίς και ελπίζουν ότι θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Τα «θύματα» του Μάριου Ηλία

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Αντέδρασε στον ΑΠΟΕΛ μετά την ΑΕΚ την πρώτη φορά, τη δεύτερη;

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Respect από τον Παπασταύρου

Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες

Εντυπωσιακές εικόνες