Ο μήνας της κρίσης και της αντεπίθεσης

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ

Δημοσιευτηκε:

Ο μήνας της κρίσης και της αντεπίθεσης

Ήθελε μία… ντόπα η Ομόνοια ενόψει της ακόμη πιο δύσκολης συνέχειας και αυτή θα την έπαιρνε με νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Τα καιρικά φαινόμενα όμως ανέβαλαν το παιχνίδι με τον «αιώνιο» και οι πράσινοι με το τέλος του πρώτου γύρου, είναι στην 8η θέση και στο -12 από την κορυφή, αλλά έχοντας δύο παιχνίδια λιγότερα.

Με αυτά τα δεδομένα που έχει μπροστά της καλείται να πορευθεί και μπαίνει σε έναν απαιτητικό μήνα όπου θα παίξει δις με την ΑΕΛ, θα κοντραριστεί με την ΑΕΚ, θα παίξει με την πάντα επικίνδυνη Δόξα, ενώ είναι και το καταληκτικό παιχνίδι στο Conference League απέναντι στην Καϊράτ Αλμάτι. Και σε αυτά θέλει να πάρει τα αποτελέσματα εκείνα που θα τη βάλουν για τα καλά στο… βαπόρι του τίτλου.

Παίζει με πίεση η Ομόνοια, αλλά το ίδιο σκηνικό είχε να διαχειριστεί και πέρσι τον ίδιο μήνα και τα πήγε τέλεια… Αυτό θα προσπαθήσει να πράξει και τώρα και η αναμέτρηση της Κυριακής με την ΑΕΛ είναι η βάση για να μπορέσει να χτίσει σ΄ ένα νικηφόρο σερί. Ο Δεκέμβριος λοιπόν είναι ο μήνας της... κρίσης αλλά και της αντεπίθεσης.

Παίζει κανονικά ο Γκόμεθ

Στα 17 λεπτά που είχαμε αγώνα στο «αιώνιο» ντέρμπι, ο Γιόρντι Γκόμεθ δέχθηκε κίτρινη κάρτα και συμπλήρωσε απαγορευμένο αριθμό (3). Υπήρχε έτσι μία σύγχυση κατά πόσο θα δικαιούται να παίξει σ΄ ένα από τα δύο ντέρμπι που έρχονται με ΑΕΛ και ΑΕΚ. Τελικά ο Χένινγκ Μπεργκ δεν θα μπει στη διαδικασία να επιλέξει, μιας και σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΚΟΠ, η κίτρινη κάρτα θα «παγοποιηθεί» επειδή δεν έκλεισε το φύλλο αγώνος. Από εκεί και πέρα, δεν θα είναι διαθέσιμος ο Γιούστε όπως και η μόνιμα τραυματίες Κούσουλος και Φαμπιάνο.