Ξανά στο Champions League – Οι δύο διαφορές από πέρσι, η τριπλή ευκαιρία και οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι

Η Ομόνοια κατέκτησε πανάξια το 21ο της πρωτάθλημα και πρώτο μετά από 11 χρόνια και θα συμμετάσχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα προκριματικά του Champions League.

Τα δεδομένα, εντούτοις, είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με την περσινή της ευρωπαϊκή συμμετοχή και όχι μόνο επειδή οι αγώνες θα επιστρέψουν στην κανονική τους μορφή και θα είναι διπλοί.

Πρώτον, επειδή οι πράσινοι θα ξεκινήσουν αυτή τη φορά το οδοιπορικό τους από τον δεύτερο (και όχι τον πρώτο) προκριματικό γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης και, δεύτερον, λόγω του ότι μία μόλις πρόκριση θα τους αρκεί για να εξασφαλίσουν θέση σε όμιλο, έχοντας μάλιστα τρεις ευκαιρίες!

Ο λόγος, είναι ότι από φέτος προστίθεται η νέα, τρίτη διοργάνωση της UEFA, Europa Conference League, στην οποία θα μεταφέρονται οι ομάδες που αποκλείονται από το Europa League.

Έτσι, το σκηνικό για την Ομόνοια διαμορφώνεται ως εξής:

-Με τρεις προκρίσεις στο Champions League (β’ γύρο, γ’ γύρο και πλέι οφ), μπαίνει στους ομίλους του Champions League.

-Με δύο προκρίσεις στο Champions League (β’ γύρο, γ’ γύρο) κι έναν αποκλεισμό (πλέι οφ), θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League.

-Με μία πρόκριση στο Champions League (β’ γύρο) και αποκλεισμό (στον γ’ γύρο) θα βρεθεί στα πλέι οφ του Europa League. Με πρόκριση θα μπει στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, ενώ με αποκλεισμό θα αγωνιστεί στους ομίλους του Conference League.

-Mε αποκλεισμό στον β’ γύρο του Champions League, θα βρεθεί στον γ’ γύρο του Europa League, όπου με πρόκριση θα βρεθεί στα πλέι οφ και θα ισχύσει ό,τι αναφέραμε πιο πάνω. Με αποκλεισμό (στον γ’ γύρο του Europa) θα βρεθεί στα πλέι οφ του Conference, έχοντας τρίτη ευκαιρία για την πρόκριση που θα τη βάλει στους ομίλους.

Οι πρώτοι πέντε πιθανοί αντίπαλοι

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ομόνοια θα είναι στους αδύνατους από τον β’ προκριματικό γύρο.

Ήδη είναι γνωστοί οι πέντε από τους δέκα πιθανούς αντιπάλους που θα έχει σε αυτή τη φάση, οι οποίοι είναι ο Ολυμπιακός, ο Ερυθρός Αστέρας, η Μάλμε (εφόσον προκριθούν από τον πρώτο γύρο), η Σλάβια Πράγας και η Γιάνγκ Μπόις (αρχίζουν από τον δεύτερο).

Κλεισμένη θέση για τον β’ γύρο έχουν επίσης η Λέγκια, η Φερεντσβάρος και η Σκεντίγια, που ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα είναι στους ισχυρούς ή στους αδύνατους.

Το καλεντάρι του Champions League

8 Ιουνίου: Κλήρωση προ-προκριματικής φάσης
15 Ioυνίου: Κλήρωση πρώτου προκριματικού γύρου
16 Ιουνίου: Κλήρωση δεύτερου προκριματικού γύρου
22 Ιουνίου: Ημιτελικοί προ-προκριματικής φάσης
25 Ιουνίου: Τελικός προ-προκριματικής φάσης
6-7 Ιουλίου: Πρώτοι αγώνες πρώτου προκριματικού γύρου
13-14 Ιουλίου: Επαναληπτικοί πρώτου προκριματικού γύρου
19 Ιουλίου: Κλήρωση τρίτου προκριματικού γύρου
20-21 Ιουλίου: Πρώτοι αγώνες δεύτερου προκριματικού γύρου
27-28 Ιουλίου: Επαναληπτικοί δεύτερου προκριματικού γύρου
2 Αυγούστου: Κλήρωση πλέι οφ
3-4 Αυγούστου: Πρώτοι αγώνες τρίτου προκριματικού γύρου
10 Αυγούστου: Επαναληπτικοί τρίτου προκριματικού γύρου
17-18 Αυγούστου: Πρώτοι αγώνες πλέι οφ
24-25 Αυγούστου: Επαναληπτικοί πλέι οφ
26 Αυγούστου: Κλήρωση ομίλων