Ομόνοια: Ο… άλλος Παπουλλής μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Ο Χένινγκ Μπερκ πιστεύει ότι ο Ελλαδίτης άσος στο ΓΣΠ θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα...

Η Ομόνοια πάλεψε με… νύχια και με δόντια στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αλλά δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 2-0 από τον Ολυμπιακό, κάτι που κάνει τον επαναληπτικό να μοιάζει με βουνό.

Είναι κάτι τέτοια παιχνίδια που ψάχνεις από τους έμπειρους ποδοσφαιριστές να κάνουν τη διαφορά. Έρικ Μποτεάκ και Φώτης Παπουλής είναι δύο παίκτες με ευρωπαϊκές παραστάσεις αλλά η εμφάνιση τους απέναντι στον Ολυμπιακό πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. Η Ομόνοια ταλαιπωρήθηκε αρκετά στη μετάβαση της μπάλας από την μεσαία γραμμή στην επίθεση. Κι’ αυτός ήταν ο κύριος λόγος που δεν μπόρεσε να φτιάξει αρκετές προϋποθέσεις ευκαιριών.

Αυτό έχει δύο εξηγήσεις. Από την μία το σωστό διάβασμα του Μαρτίνς και το ασφυκτικό πρέσινγκ στον Γκόμεθ (ο Καμαρά που δεν τον άφηνε να πάρει ανάσα) και από την άλλη η κακή απόδοση του Παπουλλή.

Ο Έρικ Μποτεάκ έκανε κάποιες μαγικές κινήσεις, ωστόσο δύο φορές βρέθηκε σε σημεία βολής αλλά δεν κατάφερε να βρει τον στόχο και να απειλήσει την εστία του Ζοσέ Σα. Αντιθέτως, ο Παπουλής ήταν απελπιστικά κακός. ‘Ήταν χαμένος ανάμεσα στον Μπουχαλάκη και Καμαρά και έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει και να φτιάξει προϋποθέσεις για κάποια επίθεση της ομάδας του. Η ποιότητα του Παπουλλή είναι αδιαμφισβήτητη αλλά δυστυχώς για τους φίλους των πρασίνων στο φαληρικό στάδιο δεν βοήθησε καθόλου.

Για να γίνει η υπέρβαση, χρειάζονται τα πάντα. Δεν αρκεί μόνο η θέληση, το πάθος, η δύναμη και η τακτική προσήλωση των ποδοσφαιριστών. Χρειάζεται κάτι έξτρα, μία κάθετη πάσα, ένα σουτ εκτός περιοχής, μία έξτρα ντρίμπλα, κάτι δηλαδή το απρόβλεπτο, κάτι που δεν θα περιμένουν οι αμυντικοί του Μαρτίνς.

Ο 35χρονος Ελλαδίτης διαθέτει εμπειρία να διαχειριστεί τέτοια παιχνίδια, κάτι που μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση και στους υπόλοιπους. Ο Χένινγκ Μπερκ στηρίζει πολλά στον Παπουλλή και το δείχνει. Επίσης, πιστεύει ότι στο ΓΣΠ θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα, κάτι που θα βοηθήσει την Ομόνοια να κυνηγήσει το… θαύμα των χρυσοφόρων ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.