Ομόνοια-Ντιναμό, το ισχυρότερο ζευγάρι του Champions League

Άτυχη στάθηκε η Ομόνοια στην κλήρωση του β’ προκριματικού γύρου του Champions League, από τη στιγμή που το ζευγάρι που της έτυχε περιλαμβάνει την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες αναμένεται πως εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσουν το εμπόδιο της Βαλούρ στον πρώτο γύρο και θα τεθούν, στον δεύτερο, αντιμέτωποι με τους πρωταθλητές μας.

Παρ’ όλα αυτά, αντίστοιχα άτυχη μπορεί να θεωρηθεί και η Ντιναμό για την κλήρωσή της με την Ομόνοια.

Ουσιαστικά, οι πράσινοι κληρώθηκαν με ομάδα που μπορεί να θεωρηθεί η πιο ισχυρή του β’ γύρου (ίσως μαζί με τον Ολυμπιακό), ενώ και οι Κροάτες κληρώθηκαν με την πιθανότατα πιο ισχυρή ομάδα από το γκρουπ των αδυνάτων, μαζί με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Υπενθυμίζουμε πως η Ντιναμό συμμετείχε σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης 16 φορές τα τελευταία 17 χρόνια, ενώ μόλις την περασμένη σεζόν έφτασε στα προημιτελικά του Europa League.

Με λίγα λόγια, το διαφαινόμενο ζευγάρι της Ομόνοιας με τους πρωταθλητές Κροατίας, μπορεί εύκολα να θεωρηθεί το πιο ισχυρό και ενδιαφέρον του β’ γύρου του Champions League. Τόσο οι πράσινοι, όσο και η Ντιναμό, θα περίμεναν να συναντήσουν αντίπαλο τέτοιας δυναμικότητας τουλάχιστον από τον τρίτο γύρο κι έπειτα, αλλά η κληρωτίδα… δεν τους χαμογέλασε.