Ομόνοια: Γι’ αυτό επέμενε με Μπασιρού

Δεν ήταν όλα λάθος στην ήττα της Ομόνοιας από την ΑΕΚ στην «Αρένα». Η ομάδα της Λευκωσίας υστέρησε τόσο στο δημιουργικό μέρος όσο και στη αμυντική λειτουργία, στοιχεία τα οποία έφεραν τον προβληματισμό στις τάξεις των πρασίνων, όχι όμως σε μεγάλο βαθμό. Στο δεύτερο μέρος, έδειξε διάθεση, όμως αδυνατούσε να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ήταν παράλληλα ευδιάκριτο το γεγονός πως κάποιοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν πίσω και σε προσωπική απόδοση. Όχι όμως ο Μπασιρού. Ο 31χρονος έχει κερδίσει τόσο την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου, όσο και του κόσμο με την παρουσία του. Διαθέτει ποιότητα, έδεσε αμέσως με τους συμπαίκτες του, και χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ευφυής ποδοσφαιριστής. Μαρκάρει, τρέχει, δημιουργεί, χαρακτηριστικά που ανεβάζουν το επίπεδο της Ομόνοιας. Φάνηκε εξάλλου και στο 4-2 επί της Αντβέρπ στο ΓΣΠ.

Ο Μπασιρού μπορεί να θεωρηθεί ως ένα μίνι… σήριαλ του Καλοκαιριού. Η ομάδα προγραμματισμού τον ήθελε, τον προσέγγισε, όμως το γεγονός πως ο 31χρονος άνηκε στην Νότιγχαμ περιέπλεκε περισσότερο τα δεδομένα. Τι κι αν η Ομόνοια ψάχτηκε κι άλλου; Επέμενε στην περίπτωση του Μπασιρού και τον περίμενε μέχρι το τέλος. Ήρθε στο «Ηλίας Πούλλος» και αμέσως κλείδωσε θέση στο αρχικό σχήμα.

Η μεσαία γραμμή των πρασίνων σαφώς και θεωρείται πλήρης με τους Μπασιρού, Γκόμεθ, Ντισκέρουτ και Μπασιρού. Οι εμφανίσεις του Ισπανού αρχηγού είναι λίγο πίσω από τις αναμενόμενες, ενώ οι άλλοι δύο είναι τραυματίες. Με την επιστροφή τους, η Ομόνοια θα είναι ακόμη πιο βελτιωμένη. Ας μην ξεχνάμε παράλληλα και τον μικρό Χαράλαμπο Χαραλάμπους ο οποίος δεν θα αργήσει να πάρει τα πρώτα του λεπτά.