Ομόνοια: «Δύσκολο να έγινε λάθος, αναμένουμε»

Της Γιώτας Χατζηκώστα

Αβεβαιότητα επικρατεί μεταξύ ποδοσφαιρικών ομάδων και φιλάθλων λόγω της επέλασης του κορωνοϊού στο άθλημα εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και πρωταθλήματος. Μετά τη Νέα Σαλαμίνα, τη Δόξα και τον Εθνικό Άχνας χθες ήταν η σειρά της Ομόνοιας Αραδίππου να ανακοινώσει κρούσμα. Ωστόσο τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα αφού όπως έγινε σήμερα γνωστό θετικό κρούσμα εντοπίστηκε και στην Ομόνοια.

Καλά – καλά δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν οι πράσινοι από την Αθήνα για να ξεκινήσουν προετοιμασία για την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και ποδοσφαιριστής της ομάδας έμαθε έπειτα από τον δέοντα δειγματοληπτικό έλεγχο στο Αεροδρόμιο Λάρνακας χτες ότι είναι θετικός.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΠΟΛΙΤΗ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας Αντρέας Δημητρίου, η αποστολή της ομάδας που αριθμεί περίπου 60 άτομα είχαν προβεί σε τεστ ως προνοεί το πρωτόκολλο της UEFA την περασμένη Κυριακή, πριν την αναχώρηση για την Αθήνα. Τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και ως εκ τούτου δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Κατά τη χθεσινή ημέρα ενημερώθηκαν ότι κατά τη διάρκεια των τεστ που έγιναν με την επιστροφή της ομάδας στην Κύπρο εντοπίστηκε το θετικό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή για νέα διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου και απομόνωση 60 και πλέον ατόμων που ήταν στην Αθήνα. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου σήμερα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νέων δειγματοληπτικών ελέγχων, ενώ την Κυριακή θα ξαναγίνει τεστ στους παίχτες και τα μέλη της ομάδας δεδομένου ότι θα παίξουν την ερχόμενη εβδομάδα για τους Ομίλους.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι είναι δύσκολο να έγινε λάθος διάγνωση και ως εκ τούτου με τα νέα αποτελέσματα σήμερα θα ληφθούν και τα κατάλληλα μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι σχετικά με το Κυπριακό πρωτάθλημα, αναβάλλεται αγώνας μόνο εάν στην ίδια ομάδα εντοπιστούν τέσσερα ή και περισσότερα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης ανησυχίας που έχει προκαλέσει το θέμα στον χώρο του ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και της ΚΟΠ, κατά την οποία αποφασίστηκαν νέα μέτρα.