Ομόνοια: Αυτό που της έλειψε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Για την Ομόνοια η αποστολή κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν εξαρχής δύσκολη. Κανένας δεν αμφίβαλλε πως η ομάδα του Πειραιά είναι πιο ποιοτική και είναι το φαβορί για να περάσει στoυς ομίλους του Champions League. Το 2-0 άλλωστε, με το οποίο επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι, τον καθιστά το μεγάλο φαβορί.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Χένινγκ Μπεργκ και οι παίκτες του θα… παραδώσουν πνεύμα στον επαναληπτικό της Τρίτης στο ΓΣΠ (22:00). Θα προσπαθήσουν για το μεγάλο θαύμα και στο τέλος θα κάνουν τη… σούμα. Ξέρουν πως θα πρέπει όλα να γίνουν στην… εντέλεια, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Ειδικά σε αυτή τη γραμμή, η Ομόνοια επιβάλλεται να παρουσιαστεί πιο βελτιωμένη και πιο διεκδικητική καθώς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» υστέρησε σημαντικά. Δεν… ταλαιπώρησε σχεδόν καθόλου τον Σα και είναι κάτι που πρέπει να δουλέψει η τεχνική ηγεσία. Της έλειπε η φαντασία και ο δυναμισμός.

Παρά την ήττα, με τον τρόπο που ήρθε αυτή, το ηθικό παραμένει… ακμαιότατο και μετά την ανάρτηση που έκανε μετά το τέλος του αγώνα («Ψηλά το κεφάλι μάγκες, πάμε για τον επαναληπτικό!»), η επίσημη Ομόνοια προέβη σε άλλη μία το πρωί της Πέμπτης, στην οποία αναφέρει: «Και τώρα το επόμενο! Εμπρός ΟΜΟΝΟΙΑ». Οι τριφυλλοφόροι δεν στάθηκαν πολύ στην απόφαση να μην δοθεί επιθετικό στη φάση του πέναλτι. Έγιναν απλά κάποιες τοποθετήσεις από τον προπονητή, που αισθάνθηκε πικρία. Και η αλήθεια ήταν μια απόφαση που καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν θα σκόραρε στη συνέχεια.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο κύριος στόχος επιτεύχθηκε και ήταν η είσοδος στους ομίλους του Europa League. Η Ομόνοια πήρε μία γερή οικονομική ένεση και θα προσπαθήσει την Τρίτη να εξαντλήσει τις πιθανότητες που έχει για το μεγάλο θαύμα. Αυτό που θέλουν όλοι στο πράσινο στρατόπεδο είναι να διατηρηθεί το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα.

Δηλαδή, στην προσπάθεια να βάλει γκολ, να μην γίνει έρμαιο στις ορέξεις του Ολυμπιακού ο οποίος διαθέτει πολύ καλή μεσοεπιθετική γραμμή. Η Ομόνοια έδειξε, τόσο πέρσι όσο και στα φετινά παιχνίδια, πως έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που παρουσίασε στο γήπεδο του Φαλήρου και θα επιδιώξει να κάνει ένα καλό παιχνίδι και ό,τι βγει…