Ομόνοια: Αυτό που πλήρωσε και τα δύο σημεία για την μεγάλη ανατροπή

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ήταν το φαβορί για την πρόκριση και φρόντισε να βάλει τις βάσεις απο το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια. Κι όμως, οι Κροάτες ζορίστηκαν καθώς βρήκαν μπροστά τους μια πολύ σωστή και συμπαγής αμυντική λειτουργία που δύσκολα κατάφερναν οι γηπεδούχοι να διασπάσουν.

Ο Μπεργκ γνώριζε πως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές στην γραμμή κρούσης γι’ αυτό και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εξουδετέρωση των κινδύνων. Τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, προέκυψαν μετά από αμυντική αδράνεια, την οποία και πλήρωσε η ομάδα της πρωτεύουσας. Από την άλλη όμως, παρουσιάστηκε με απαιτήσεις στο παιχνίδι αφού ειδικά στο πρώτο 45λεπτο σημείωσε αξιόλογες φάσεις για να σκοράρει.

Το παιχνίδι της Τρίτης αποτελεί το δεύτερο επίσημο της σεζόν, εν μέσω μάλιστα πανδημίας αφού η ομάδα τώρα αρχίζει να γεμίζει μετά την περιπέτεια που πέρασε με τον κορωνοϊό. Μάλιστα, ακόμα δεν έχουν προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα οι Γιούστε-Αντιμγουέν. “Θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς”, είπε ο Νορβηγός πριν το παιχνίδι και δεν είχε άδικο. Το παιχνίδι με την Ανόρθωση μπορεί να ολοκληρώθηκε με επιτυχία, όμως η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι αντίπαλος άλλης δυναμικής.

Σίγουρα, η Ομόνοια έδειξε πως χρειάζεται χρόνο. Ο Ντισκέρουτ έδειξε καλά στοιχεία στο 60λεπτο που αγωνίστηκε και διαπιστώθηκε πως ο χρόνος που πήρε στα φιλικά επί πολωνικού εδάφους, του έκαναν καλό ως προς την ομοιογένεια.

Ο επαναληπτικός δεν είναι εύκολη υπόθεση, όμως οι πράσινοι σίγουρα δεν θα σηκώσουν λευκή σημαία. Η ομάδα της πρωτεύουσας θα κληθεί να παρουσιάσει ανάλογη, με του πρώτου 60λεπτου, αμυντική λειτουργία ώστε να μην δεχθεί γκολ και να μπει… ταφόπλακα στα όποια όνειρα υπάρχουν, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει ο Μπεργκ στην επίθεση. Η Ομόνοια καλείται να βρει τρόπους να φτάσει στα αντίπλα δίχτυα από νωρίς και να αυξήσει τις πιθανότητες της για να κάνει την έκπληξη.