Ομόνοια 29Μ: Πρόστιμα για πυρσούς, κροτίδες, βρισιές, ζημιές και επεισόδια από παράγοντες

Πρόστιμα για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της αλλά και παράγοντές της στον αγώνα με τον Ολυμπιάς Λυμπιών επέβαλε στην Ομόνοια 29ης Μαΐου ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ, Αριστοτέλης Βρυωνίδης.

Στην ανακοίνωση της ΚΟΠ με τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή σημειώνεται πως οι οπαδοί της ομάδας έριχναν στον χώρο στάθμευσης πυρσούς και κροτίδες, έβριζαν αντιπάλους και προκάλεσαν ζημιές,  ενώ παράγοντες προκάλεσαν επεισόδια με παράγοντες της αντίπαλης ομάδας.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ΚΟΠ:

*Καταγγελία κατά:
(1) της ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ :

(α) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου (χώρο στάθμευσης, έριχναν πυρσούς και κροτίδες, ύβριζαν αντιπάλους και προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του σταδίου) και περαιτέρω απείλησαν να προκαλέσουν ζημιές και στον εσωτερικό χώρο του σταδίου και/ή σε άτομα εντός του σταδίου,  κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(β) για επεισόδια τα οποία προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας στην κερκίδα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα που είχαν στόχο οπαδούς της αντίπαλης ομάδας και προκάλεσαν αναταραχή εντός του σταδίου και για επεισόδιο που προκάλεσαν παράγοντες της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα με παράγοντες της αντίπαλης ομάδας στο χώρο των αποδυτηρίων που προκάλεσαν αναταραχή εντός του σταδίου, κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(γ) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα στην μεταλλική συρόμενη πόρτα της εισόδου του σταδίου, κατά παράβαση του άρθρου 10(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.

(δ) για αναφώνηση από οπαδούς της ομάδας (άτομα του καταλόγου) κατά την διάρκεια του αγώνα μηνυμάτων τα οποία είναι ακατάλληλα για αθλητικές εκδηλώσεις με υβριστικό και/ή αισχρό και/ή χυδαίο περιεχόμενο (είχαν στόχο ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(ε) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.

(ε) γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π.
Απόφαση: Πρόστιμο.

(2) του ΑΔΑΜΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/ Προέδρου/Εκτελεστικού Γραμματέα του σωματείου ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29 Μ για είσοδο στο χώρο των αποδυτηρίων πριν την έναρξη του αγώνα ως μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο (δεν ήταν γραμμένος στο φύλλο αγώνος, ούτε στη λίστα φιλάθλων) και για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε προς τον πρόεδρο της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου  4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της Κ.Ο.Π. και των άρθρων 37 και 38 του Κεφαλαίου VII Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας 2020-2021 και της οδηγίας 1 Παράρτημα 2 του Τροποποιημένου Πρωτοκόλλου COVID-19.
Απόφαση: Πρόστιμο.
στον αγώνα Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας περιόδου 2020-2021 ΟΛΥΜΠΙΑΣ Λυμπιών – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29Μ /27.03.2021 (17η Αγωνιστική).