Ομάδα με ποιότητα ο Εθνικός Άχνας…

Οι «ειδικοί» του ποδοσφαίρου έχρηζαν τον Εθνικό ένα από τα φαβορί για να πέσει στη Β' Κατηγορία. Λογάριαζαν λάθος όμως...

Δεν συνηθίζω να ασχολούμαι μεμονωμένα με ομάδες, προπονητές και παίκτες, ωστόσο με την περίπτωση του Εθνικού Άχνας, έστω κι αν ακόμα τίποτα δεν τελείωσε, θα το κάνω! Και θα προχωρήσω για να το πω αμέσως. Ο Εθνικός Άχνας, ο οποίος βρίσκεται στον β’ όμιλο και αγωνίζεται για αποφυγή του υποβιβασμού, εδώ και μερικές εβδομάδες βγάζει στο γήπεδο ποιότητα ομάδας που συμμετέχει στο πρώτο γκρουπ και έχει στόχο τον τίτλο!

Είδα πολλές φορές τον Εθνικό Άχνας, από τότε που ανέλαβε ο Ηλίας Χαραλάμπους την τεχνική ηγεσία. Ιδιαίτερα μετά τον Ιανουάριο, όταν ο Απόστολος Μακρίδης ως τεχνικός διευθυντής επέλεξε και έφερε παίκτες όπως ο Μάιντεβατς, ο Εθνικός προχωρά από επιτυχία σε επιτυχία. Με το τέλος της κανονικής σεζόν, δηλαδή μετά τις πρώτες 26 αγωνιστικές, η ομάδα του Ηλία βρισκόταν στη 13η θέση με μόλις 22 βαθμούς.

Οι «ειδικοί» του ποδοσφαίρου έχρηζαν τον Εθνικό ένα από τα φαβορί για να πέσει στη Β’ Κατηγορία. Λογάριαζαν λάθος όμως. Σε μόλις έξι αγωνιστικές μάζεψε, με πέντε συνεχόμενες νίκες, 15 βαθμούς, έφθασε σε σύνολο στους 37 ανατρέποντας πανηγυρικά τη σε βάρος του κατάσταση. Σημειώνω και τονίζω το εκπληκτικό κυπριακό στοιχείο που διαθέτει ο Εθνικός.

Για να καταλάβετε, ο Ηλίας Χαραλάμπους στο τελευταίο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα χρησιμοποίησε επτά Κύπριους παίκτες! Οι τέσσερις (Χριστοφή, Περατικός, Ιωάννου, Παπαγεωργίου) βρίσκονταν στην αρχική ενδεκάδα, ενώ οι άλλοι τρεις (Μ. Ηλία, Κυπριανού, Κουμή) ήλθαν από τον πάγκο. Μάλιστα οι τρεις σκόραραν (Περατικός, Μ. Ηλία, Κουμή). Δεν ξέρω αν όλα αυτά σας λένε κάτι. Εμένα μου λένε πολλά…