Ολυμπιακός σε ΕΠΟ: «Εμείς δεν θα τραβήξουμε από την κληρωτίδα»

Η ΠΑΕ Oλυμπιακός eξέδωσε ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης (28/12) με αποδέκτρια την ΕΠΟ για τη διαδικασία της κλήρωσης της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου.

Σε αυτήν οι ερυθρόλευκοι τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί διαφάνεια της διαδικασίας της κλήρωσης είναι να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν οι εκπρόσωποι των ομάδων. Παράλληλα, προτείνουν να μην τραβήξει ο δικός τους εκπρόσωπος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού: “Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σε συνέχεια της επιστολής της σε ΕΠΟ και Cosmote TV σχετικά με τη διαδικασία της κλήρωσης του Κυπέλλου της 29ης Δεκεμβρίου αλλά και της πάγιας θέσης της σχετικά με την ανάγκη απόλυτης διαφάνειας όλων των διαδικασιών γύρω από τον εν λόγω θεσμό ξεκαθαρίζει ότι:

Δεδομένου ότι η κλήρωση για άλλη μια χρονιά δεν θα είναι ηλεκτρονική, ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί ουσιαστικά η διαφάνειά της είναι να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κληρώσεως ενεργά οι αξιωματούχοι των ομάδων που απέμειναν στον θεσμό, ήτοι διαλέγοντας ο κάθε αξιωματούχος από έναν κλήρο. Μάλιστα επειδή θα κληρωθούν 7 ομάδες και θα υπάρχει και μια που θα απομείνει προτείνουμε να τραβήξουν από την κληρωτίδα οι εκπρόσωποι των 7 ομάδων και όχι ο δικός μας εκπρόσωπος.

Αντίθετα, η φυσική απλά παρουσία των αξιωματούχων των ομάδων (σε ρόλο θεατών σε… φαρσοκωμωδία) που συμμετέχουν στην προημιτελική φάση του θεσμού δεν είναι ικανή να διασφαλίσει το αδιάβλητο της εν λόγω διαδικασίας”.