Ολοκλήρωση παρουσιάσεων Integriball με έρευνα ανοικτού ερωτηματολογίου!

Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος «Integriball Grassroots & Women’s football» που έχει στόχο να εκπαιδεύσει και να προστατεύσει νέους ποδοσφαιριστές (U16-18) και ποδοσφαιρίστριες σε Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Ελλάδα και Μάλτα από περιπτώσεις χειραγώγησης στον αθλητισμό και άλλων σχετικών απειλών και παράνομων δραστηριοτήτων.

Λειτουργοί του ΠΑ.Σ.Π. πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε ποδοσφαιριστές ακαδημιών και ποδοσφαιρίστριες από ομάδες της Κύπρου. Οι νέοι ποδοσφαιριστές και οι ποδοσφαιρίστριες έλαβαν ειδική ενημέρωση κατά των χειραγωγημένων αγώνων, αφού εκτίθενται στους ίδιους – αν όχι υψηλότερους – κινδύνους και σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο ευάλωτοι από τους άνδρες επαγγελματίες. Για παράδειγμα η μη προβολή των αγώνων από ΜΜΕ και οι χαμηλοί ή ανύπαρκτοι μισθοί σε αυτές τις ηλικίες και κατηγορίες είναι παράγοντες υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα το πρόγραμμα Integriball καλεί φίλαθλους, ποδοσφαιριστές/ιες και εργαζόμενους στο χώρο του ποδοσφαίρου να συμπληρώσουν το σχετικό διαδικτυακό ερωτηματολόγιο με θέμα τη χειραγώγηση αγώνων: https://cscf.ariosz.hu/index.php/211102?lang=el