Όλοι σε… εγρήγορση

Μόνο το προβληματικό (από αγωνιστικής άποψης) ΑΠΟΕΛ χρησιμοποίησε περισσότερους ποδοσφαιριστές από την ΑΕΚ στις πρώτες έξι αγωνιστικές που έχουμε διανύσει από τις ομάδες του λεγόμενου «Big 6».

Ο Νταβίντ Καταλά έδωσε χρόνο συμμετοχής σε συνολικά 26 παίκτες, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό πως πιστεύει και εμπιστεύεται όλους όσους έχει στη διάθεσή του. Βέβαια, δύο από τους παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν την πρώτη αγωνιστική, στο εντός έδρας ματς με τη Δόξα, οι Τρουγιόλς και Φερνάντες, αποτελούν παρελθόν.

Η χρησιμοποίηση αρκετών ποδοσφαιριστών σ’ αυτές τις έξι αγωνιστικές μεταφράζεται και στην καλή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που επιχειρεί να κάνει ο Καταλά, επιδιώκοντας να έχει ετοιμοπόλεμους και σε εγρήγορση όλους τους ποδοσφαιριστές του, ούτως ώστε να είναι σε θέση να αγωνιστούν και να προσφέρουν όποτε παραστεί ανάγκη.

Και στα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ΑΕΚ αγωνίστηκαν, είτε βασικοί είτε ως αλλαγή, οι Γκουστάβο, Τάντι, Ακοράν, Τρισκόφσκι και Μάμας. Πρώτος σε λεπτά συμμετοχής είναι ο Πορτογάλος ανασταλτικός μέσος (574) και ακολουθούν οι Τρισκόφσκι (547) και Μάμας (527). Σε πέντε παιχνίδια αγωνίστηκαν οι Μιλίσεβιτς, Χριστοφόρου και Ντάρμπισαϊαρ. Τρεις ποδοσφαιριστές έχουν μόνο μία συμμετοχή, οι Ολατούντζι, Ναούμ και Αναστασίου. Η ΑΕΛ και η Ανόρθωση, που έπαιξαν ένα παιχνίδι λιγότερο σε σχέση με την ΑΕΚ, έχουν χρησιμοποιήσει από 21 παίκτες, ο Απόλλωνας 23 (έχει τον ίδιο αριθμό αγώνων με τους Λαρνακείς), ενώ η Ομόνοια χρησιμοποίησε 20 ποδοσφαιριστές (σε πέντε παιχνίδια).

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ θα πάει σχεδόν πλήρης στο «Αντ. Παπαδόπουλος» (25/10, 19:00), καθώς θα είναι εκτός μόνο ο τερματοφύλακας Μαρτίνεθ.