Όλοι οι καλοί… χωράνε

Παίζουν πολλά ονόματα… δεξιά και αριστερά τις τελευταίες μέρες στο ρεπορτάζ της Ανόρθωσης. Παρατηρούμε, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια τέτοιο καιρό, πως τα περισσότερα είναι ονόματα Κυπρίων ποδοσφαιριστών.

Διαβάσαμε για τον Ανδρέα Μακρή (μάλλον θα καταλήξει στην ΑΕΚ), για τον Δημήτρη Θεοδώρου, για τον Γιάννη Χατζηβασίλη. Προφανώς και οι τρεις θα μπορούσαν να αγωνιστούν σε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα (κάποιοι το έχουν ήδη κάνει) και δεν είναι παράξενο που ακούγονται και για την Ανόρθωση.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία, την τελευταία ημέρα του Μαΐου και με ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά, να ασχοληθούμε με το αν όλα αυτά αληθεύουν ή όχι. Το έχουμε δει το… έργο και είμαστε ακόμα στην αρχή μιας μεταγραφικής περιόδου, όπου θα ακούσουμε πολλά, όμως στο τέλος θα επισημοποιηθούν λιγότερα από τα μισά… Αυτό που θα πούμε για την Ανόρθωση, και έχει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερη σημασία, είναι πως στη νέα εποχή και στη νέα πραγματικότητα για το ποδόσφαιρο παγκοσμίως, όλοι οι καλοί και… οικονομικοί χωράνε!

Τα χρόνια που έρχονται (και όχι απλώς η σεζόν 2020-21) θα είναι τα δυσκολότερα ακόμα και για τις κορυφαίες της Γης, οι οποίες ήδη ανακοινώνουν ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων. Για την «Κυρία» της Αμμοχώστου, οι συνθήκες θα είναι πιθανότατα οι πιο δυσοίωνες από τον καιρό της προσφυγιάς. Ως εκ τούτου, αν στο παρελθόν η κάθε κίνηση ήταν δύο φορές προσεκτική, πλέον θα είναι… τέσσερις.

Σωστή αξιολόγηση και πλάνο:

Κλειδί για την κάθε ομάδα, άρα και για την Ανόρθωση στην προκειμένη, είναι να αξιολογήσει σωστά τα δεδομένα της νέας εποχής και εντός ενός ρεαλιστικού πλάνου να κάνει την κάθε της κίνηση. Οι νεαροί Κύπριοι πολλές φορές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους ξένους. Το θέμα είναι να επιλέξεις τον σωστό, στη σωστή τιμή και με την πιο καλή οικονομική συμφωνία.

Αν καταφέρεις να περιορίσεις το λάθος στο ελάχιστο, έχεις μια καλή συμφωνία, ίσως και μια δυνατή επένδυση, αν η… απόδοσή της είναι στο επίπεδο που αναμένεις ή και καλύτερη. Αυτή είναι και η έννοια του «value for money». Ένας κανόνας που, με τα νέα δεδομένα στο ποδόσφαιρο, πλέον επιβάλλεται. Και για την Ανόρθωση.

Προηγούμενο άρθροΝέο τατού…
Επόμενο άρθροΤέλος του συμβολαίου…
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Δεν ονειρεύτηκε ποτέ πως όταν μεγαλώσει θα γινόταν αστροναύτης, υπερήρωας ή... έστω επαγγελματίας αθλητής. Ονειρεύτηκε όμως ότι θα υπηρετούσε τον αθλητισμό και ότι θα έκανε το χόμπι του επάγγελμα. Σπούδασε με ακαδημαϊκή υποτροφία στο Louisville (Kentucky) των ΗΠΑ και αποφοίτησε με B.Sc. από το School of Communications Studies του Spalding University και minor in Business Studies. Επιστρέφοντας στην Κύπρο, το 2003, εντάχθηκε σχεδόν άμεσα στην αθλητική ομάδα του «Πολίτη», μέλος της οποίας αποτελεί μέχρι σήμερα. Έχει επίσης εμπειρία στην τηλεόραση με μεταδόσεις αγώνων καλαθόσφαιρας και διεθνούς ποδοσφαίρου, επίσης από το 2003 μέχρι σήμερα (LTV, Cytavision), αλλά και στο ραδιόφωνο του Πολίτη (107,6) με αθλητικές εκπομπές. Δηλώνει αντικειμενικός, όμως αυτό δεν... ισχύει 100% αν μιλάμε για Man Utd, ΟΦΗ και Indiana Pacers! Σας προειδοποιήσαμε!