Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν ψήφο για τη 49η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ

Το 2021 ήταν μια εξαιρετική αθλητική χρονιά για την Κύπρο, με τους αθλητές μας, σε όλα τα σπορ, να πετυχαίνουν εξαιρετικές επιδόσεις και να κάνουν περήφανη τη χώρα μας, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όσο και στα άλλα μεγάλα αθλητικά ραντεβού.

Στη 49η Γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, η οποία θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, θα βραβευτούν οι κορυφαίοι πέντε αθλητές και πέντε αθλήτριες και οι κορυφαίες τρεις ομάδες ανδρών και τρεις γυναικών, όπως αναδείχθηκαν από την ψήφο των αθλητικών συντακτών.

Από κει και πέρα, η ΕΑΚ ανακοινώνει σήμερα τις ψήφους που έλαβαν από τα μέλη της ΕΑΚ οι αθλητές/τριες και ομάδες που δεν συμπεριλήφθηκαν στις κορυφαίες 5άδες/3άδες αντίστοιχα. Η συμπερίληψη στην τελική λίστα των κορυφαίων αποτελεί από μόνη της σημαντική επιτυχία, με την ΕΑΚ να συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες, πολλοί από τους οποίους βραβεύτηκαν παλαιότερα από την οργάνωση και αναμφίβολα θα τιμηθούν ξανά και στο μέλλον.

Να σημειωθεί ότι και στις τέσσερις πιο κάτω κατηγορίες, ο πρώτος/η λάμβαναν 10 βαθμούς, ο δεύτερος 9 βαθμούς, ο τρίτος 8 βαθμούς κοκ. Οι βαθμοί των πέντε κορυφαίων αθλητών/τριων και των τριών ομάδων θα ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου. Στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΑΚ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποίησε γι΄ άλλη μια χρονιά ο καθηγητής στατιστικής Δρ Σταύρος Πουλούκας, πιστοποιώντας έτσι το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Με την ευκαιρία, η ΕΑΚ θυμίζει ότι οι υπόλοιπες βραβεύσεις, αλλά και οι τιμητικές διακρίσεις, στα πλαίσια της Γιορτής Αρίστων, θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Για να γίνει εφικτή η διοργάνωση της Γιορτής Αρίστων, η ΕΑΚ ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές της, για την πολύτιμή τους στήριξη. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τις Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Και τις CNP CYPRIALIFE, Hercules και Psaltis Auto Parts.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ

Θυμίζουμε πως οι πέντε κορυφαίοι αθλητές για το 2021 είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή), Γεωργίου Μάριος (Γυμναστική), Καριόλου Ανδρέας (Ιστιοπλοΐα), Κοντίδης Παύλος (Ιστιοπλοΐα), Τραΐκοβιτς Μίλαν (Στίβος).

Από κει και πέρα, ψήφο έλαβαν οι:

5η θέση ——— 390 βαθμοί

 1. Παρέλλης Απόστολος (στίβος) 366 βαθμοί
 2. Γεωργίου Ηλίας (γυμναστική) 287
 3. Αντωνίου Νικόλας (κολύμβηση) 285
 4. Κωνσταντίνου Δημήτρης (σκοποβολή) 223
 5. Αργυρού Χρίστος (χάντμπολ) 175
 6. Μακρής Ανδρέας (σκοποβολή) 114

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Στην κατηγορία των αθλητριών, έχουν ψηφιστεί οι ακόλουθες πέντε ως κορυφαίες του 2021 (με αλφαβητική σειρά): Αντωνίου Κάλια (κολύμβηση), Αρτυματά Ελένη (στίβος), Ελευθερίου Άντρη (σκοποβολή), Ιωαννίδου Στυλιάνα (στίβος), Λάππα Νατάσα (ιστιοπλοΐα).

Από κει και πέρα, ψήφο έλαβαν οι:

5η θέση ——— 379 βαθμοί

 1. Ζακχαίου Κατερίνα (βόλεϊ) 375 βαθμοί
 2. Μακρή Μαριλένα (ιστιοπλοΐα) 357
 3. Νικολάου Κωνσταντίνα (σκοποβολή) 350
 4. Χριστοφόρου Άντρη (ποδηλασία) 311

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Την πρωτιά στην κατηγορία της καλύτερης ανδρικής ομάδας για το 2021 διεκδικούν οι (με αλφαβητική σειρά): Ανόρθωση (ποδόσφαιρο), Ανόρθωση (χάντμπολ), Ομόνοια (ποδόσφαιρο).

Από κει και πέρα, ψήφο έλαβαν οι:

3η θέση ——— 564 βαθμοί

 1. ΑΕΚ (μπάσκετ) 541 βαθμοί
 2. Ομόνοια (βόλεϊ) 509
 3. ΑΠΟΕΛ (πόλο) 404

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στην τελική τριάδα στην κατηγορία των ομάδων γυναικών για το 2021 συμπεριλαμβάνονται οι (με αλφαβητική σειρά): ΑΕΛ (βόλεϊ), Ανόρθωση (μπάσκετ), Απόλλων Ladies (ποδόσφαιρο).

Από κει και πέρα, ψήφο έλαβαν οι:

3η θέση ——— 565 βαθμοί

 1. Α.Σ. Λατσιά (χάντμπολ) 541 βαθμοί
 2. Ομόνοια (ποδόσφαιρο) 538