Όλα τα ωραία έχουν ένα τέλος

Η Ομόνοια λέει αντίο στην Ευρώπη και εύχεται και τη νέα περίοδο να είναι και πάλι σε ομίλους

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι περίπου πέντε μηνών ολοκληρώνεται απόψε (22:00) στο ΓΣΠ για την Ομόνοια. Ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου από το Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό για το Champions League. Υψηλό εμπόδιο και αποκλεισμός από την κορυφαία διοργάνωση της UEFA.

Ακολούθησαν οι διπλές αναμετρήσεις με τη Φλορα Ταλίν όπου παρά τις πολλές αντιξοότητες μπόρεσε και προκρίθηκε και «κλείδωσε» θέση σε ευρωπαϊκούς ομίλους (Conference), ενώ έκανε προσπάθεια με την Αντβέρπ, αλλά δεν ήρθε η υπέρβαση που θα την έστελνε στους ομίλους του Europa. Μία πορεία που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένη, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε σε ευρωπαϊκούς ομίλους, παρ’ όλο που αυτοί ήταν του Conference League.

Aπέναντι στην Καϊράτ του Καζακστάν, οι πράσινοι θέλουν μαζί με τον κόσμο τους να πουν αντίο με νίκη και να δώσουν ραντεβού για του χρόνου. Μπορεί να απουσιάζει το βαθμολογικό κίνητρο, εντούτοις, το γόητρο, αλλά και το… ρευστό αποτελούν ισχυρά κίνητρα για τους παίκτες. Επιπρόσθετα, ενδεχόμενη νίκη θα τονώσει και άλλο την αυτοπεποίθηση που είναι σε υψηλά επίπεδα το τελευταίο διάστημα από τις συνεχόμενες νίκες και τα θετικά αποτελέσματα.

Νοουμένου ότι ακολουθεί το πλέον καθοριστικό ντέρμπι με την ΑΕΚ τη Δευτέρα, είναι πασιφανές πως θα γίνουν διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα. Εκτιμούμπε πως δεν θα διαφέρει από αυτήν που πριν δεκαπέντε μέρες ξεκίνησε στο Αζερμπαϊτζάν. Δηλαδή ο Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια.

Οι Ψάλτης και Λέτσιακς στα δύο άκρα της άμυνας, με τον Λανγκ και Παναγιώτου στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο ο σίγουρος είναι ο Μπασιρού ώστε να πάρει αγωνιστικό ρυθμό μετά τον τραυματισμό του, ενώ δίπλα του θα παίξει ο νεαρός Χαραλάμπους. Οι Ζαχαρίου και Μποτεάκ θα είναι στα δύο άκρα, με τους Κακουλλή και Ντούρις να αποτελούν το δίδυμο στην επίθεση.