Οι τρεις προτεραιότητες του Ρόκα

Η «παρέλαση» ονομάτων στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ ως πιθανών μεταγραφικών στόχων του Τσάβι Ρόκα συνεχίζεται. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όποιο όνομα δει το φως της δημοσιότητας αυτόματα βρίσκεται στις προτεραιότητες του Καταλανού τεχνικού διευθυντή. Ο Ρόκα συνεχίζει να δουλεύει μεθοδικά και με μυστικότητα, ψάχνοντας στην αγορά για τις καλύτερες δυνατές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ΑΕΚ να πλασαριστεί ξανά στους πρωταγωνιστές του κυπριακού πρωταθλήματος.

Ο Ρόκα ψάχνει την ενίσχυση στο κέντρο της άμυνας, στη μεσαία γραμμή και στα φτερά της επίθεσης, την ίδια ώρα που προσπαθεί να «απελευθερωθεί» από κάποια συμβόλαια ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα για τη νέα περίοδο. Μετά την περίπτωση του 35χρονου φορ Ματ Ντάρμπισαϊαρ, με όλα τα ρίσκα που αυτή εμπεριέχει (λόγω της ηλικίας του παίκτη), χθες διέρρευσε και το όνομα του 21χρονου αμυντικού Χρίστου Σιέλη, ο οποίος ανήκει στον ΑΠΟΕΛ με συμβόλαιο μέχρι τον Μάιο του 2022, αλλά φαίνεται να μην συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Σάββα Πουρσαϊτίδη για τη νέα σεζόν.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να βρίσκεται στις προτεραιότητες του Ρόκα τη δεδομένη στιγμή. Ο χρόνος θα δείξει εάν διαφοροποιηθούν τα δεδομένα. Ο Χ. Σιέλης κατά τη λήξασα αγωνιστική περίοδο είχε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ, 21 ως βασικός. Ένα άλλο όνομα κεντρικού αμυντικού που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του 28χρονου Κύπρου Χριστοφόρου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανήκε στη Νέα Σαλαμίνα, αγωνιζόμενος πέρσι σε 36 παιχνίδια πρωταθλήματος, όλα ως βασικός. Επειδή, όμως, η Σαλαμίνα υποβιβάστηκε ο παίκτης είναι ελεύθερος. Βέβαια, η περίπτωση Χριστοφόρου δεν είναι η μόνη επιλογή που εξετάζεται για το κέντρο της άμυνας. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Ρόκα θα αποκτήσει και κοινοτικό κεντρικό αμυντικό.

3ος πορτιέρο ο Παρασκευά

Ο Τσάβι Ρόκα φαίνεται να «κλείνει» την τριάδα των τερματοφυλάκων με τον 22χρονο (15/9/98) Αντρέα Παρασκευά, ο οποίος πέρσι ανήκε στη Δόξα Κατωκοπιάς. Οι πληροφορίες θέλουν τον Παρασκευά να βρίσκεται κοντά στην ΑΕΚ, έχοντας συμφωνήσει για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Κατά τη λήξασα περίοδο ο Α. Παρασκευά αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος ως βασικός. Θυμίζουμε ότι ήδη η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον 37χρονο Ισπανό τερματοφύλακα Ρουμπέν Μαρτίνεθ, ενώ ανανέωσε το συμβόλαιο του 22χρονου Ιωακείμ Τούμπα, ο οποίος κατά τη λήξασα σεζόν αγωνίστηκε δανεικός στην Καρμιώτισσα αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.