Οι τρεις που φεύγουν και οι δύο που… παίζονται

Με δύο νέα πρόσωπα στο δυναμικό της κι έναν «παλιό» να επιστρέφει, η ΑΕΚ ξεκίνησε χθες προπονήσεις ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Τα νέα πρόσωπα που παρουσιάστηκαν το πρωί στο βοηθητικό γήπεδο του «ΑΕΚ Αρένα» ήταν ο επιθετικός Ανδρέας Μακρής, ο Σκοπιανός μέσος Στέφαν Σπιρόφσκι και ο αμυντικός Μάριος Αντωνιάδης, ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του από τον Απόλλωνα.

Το παρών τους στην πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ έδωσαν, επίσης, οι Κάρλες Πλάνας, Ρομάν Γκολομπάρτ και Ραούλ Ρουίθ, παρόλο που το μέλλον τους στην ομάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Και οι τρεις, πάντως, δεσμεύονται με συμβόλαια και για την επόμενη χρονιά.

Αντίθετα, απουσίαζαν από την πρώτη προπόνηση οι Κάσες και Κίβενι, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί πως δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσία, γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να βρουν νέα ομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι Ρουίθ, Κάσες και Κίβενι θα αποτελέσουν παρελθόν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενώ στην ΑΕΚ δεν θα χαλαστούν εάν φύγουν και οι Πλάνας, Γκολομπάρτ. Στον Πλάνας έχει γίνει πρόταση με μειωμένες αποδοχές και αναμένεται η απάντησή του.

Όσον αφορά τους Μοϊσόφ και Τολμές, επέστρεψαν σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων, δείχνουν ορεξάτοι και όλοι στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως φέτος οι δύο έμπειροι ποδοσφαιριστές θα μείνουν μακριά από τραυματισμούς για να μπορέσουν να προσφέρουν αυτά που μπορούν με βάση την αξία τους.

Περί προετοιμασίας

Μέχρι τις 21 Ιουλίου, οπόταν οι κιτρινοπράσινοι θα μεταβούν στην Κακοπετριά για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους, οι προπονήσεις θα γίνονται στο βοηθητικό γήπεδο της ομάδας.

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή οι προπονήσεις θα είναι διπλές, πρωί και απόγευμα. Όσο περνούν οι μέρες, ο Νταβίντ Κανέδα και οι συνεργάτες του θα ανεβάζουν τους ρυθμούς εκγύμνασης, γι’ αυτό και κάποιες μέρες της εβδομάδας οι προπονήσεις θα είναι διπλές.

Το πρώτο φιλικό της ΑΕΚ θα γίνει το μεθεπόμενο Σάββατο, 18 Ιουλίου με αντίπαλο την Ομόνοια Αραδίππου στο «ΑΕΚ Αρένα». Τα υπόλοιπα φιλικά της ομάδας θα γίνουν σε γήπεδα των ορεινών περιοχών κατά τη διαμονή της ΑΕΚ στην Κακοπετριά.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνει ο αγιασμός για τη νέα χρονιά διότι το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή ανοικτής προπόνησης με την παρουσία φιλάθλων.