Οι τρεις ατάκες του Αυγουστή και η συνάντηση με την διοίκηση

Νέα ήττα για τον ΑΠΟΕΛ, τρίτη στην σειρά και η ομάδα της πρωτεύουσας παραμένει στους μηδέν βαθμούς. Οι γαλαζοκίτρινοι δεν περπατούν και… παραπατούν απλώς, αλλά βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολο θέση με το καλημέρα. Ασύνδετοι, χωρίς συγκέντρωση, αμυντικά λάθη που στοιχίζουν και περιορισμένες επιθετικές προσπάθειες.

Ένας Σωφρόνης Αυγουστή, δεν… φέρνει την Άνοιξη. Ειδικά αν έχει αναλάβει μόλις λίγες εβδομάδες και δεν έχει πραγματοποιήσει ο ίδιος τον προγραμματισμό. Ο Κύπριος τεχνικός μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, παρουσιάστηκε φανερά προβληματισμένος, τονίζοντας μεταξύ άλλων «δεν ξέρω τι μπορεί να αλλάξει στην άμυνα». Ατάκα που φανερώνει την δυσλειτουργία στην εν λόγω γραμμή. Την ίδια ώρα που οι απουσίες δεν λείπουν, αφού ο Βινίσιους βρίσκεται εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες, ενώ ο Σάντος φαίνεται πως επίσης αποκόμισε σοβαρό πρόβλημα καθώς αποχώρησε με λυγμούς.

Οι απουσίες ωστόσο δεν αποτελούν δικαιολογία για τον ΑΠΟΕΛ. Για ένα ρόστερ που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και πραγματοποίησε διψήφιο αριθμό μεταγραφών, ασφαλώς και η εικόνα αναμενόταν καλύτερη, ακόμη και με απουσίες. Οι ήττες στα ντέρμπι ίσως είναι και αναμενόμενες, όμως για την ομάδα της πρωτεύουσας προηγήθηκαν δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με Πάφο και Εθνικό. Γι’ αυτό και αναμενόταν τουλάχιστον αντίδραση…

Παράλληλα με τα αμυντικά λάθη, ο Αυγουστή, ορθώς, στάθηκε και στην επιθετική συμπεριφορά της ομάδας. «Βρισκόμαστε πολλές φορές δίπλα απ’ την περιοχή και επιλέγουμε σουτ, ενώ δίπλα μας έχει παίχτη που μπορεί να σκοράρει», τοποθέτηση η οποία επίσης φανερώνει την έλλειψη ομοιογένειας που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της πρωτεύουσας δεν δείχνει συμπαγείς στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων.

«Θα προσπαθήσουμε με την διοίκηση ότι μπορούμε να κάνουμε», ήταν η τελευταία ατάκα που ξεχωρίσαμε. Ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων, αναπόφευκτα, θα αποταθεί στην διοίκηση ώστε να βρουν τους τρόπους να βγουν από το αδιέξοδο. Ο Πρόδρομος Πετρίδης συνεχίζεται να δέχεται τα «πυρά» από την μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου της ομάδας και μαζί με τους συνεργάτες του θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για ανάκαμψη. Εξάλλου, ούτε οι παίκτες είναι άμοιροι ευθυνών…