Οι σπουδαίοι παίκτες του ΑΠΟΕΛ πρέπει να δέσουν…

Όχι, δεν εντυπωσίασε με την παρουσία του ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στον Ολυμπιακό. Τουλάχιστον, όμως, έβλεπες μια ομάδα πολύ πιο νοικοκυρεμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το πιο σημαντικό, ζωντάνια και ενέργεια από τους ποδοσφαιριστές, παρότι και αυτά τα στοιχεία πρέπει να γίνουν πολύ πιο έντονα στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι ιθύνοντες των γαλαζοκιτρίνων αποφάσισαν να εμβολιάσουν τον ΑΠΟΕΛ με σπουδαίους ποδοσφαιριστές κατά τη μεταγραφική περίοδο, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να κατακτήσει την κορυφή μια ομάδα. Χρειάζεται ένας μαέστρος για να τους κάνει να αγωνίζονται αρμονικά, ο ένας για τον άλλο. Με λίγα λόγια, να δέσουν μεταξύ τους.

Ο κάθε ένας πρέπει να έχει τον ρόλο του στο γήπεδο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να… γίνουν ομάδα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή τα γνωρίζει όλα αυτά και στόχος του είναι το συντομότερο δυνατό να δημιουργήσει το ιδανικό σύνολο το οποίο θα χαίρονται οι φίλοι της ομάδας. Τα σημάδια βελτίωσης στο πρώτο ματς με τον Κύπριο προπονητή στον πάγκο ήταν εμφανή, ωστόσο, την ίδια ώρα, απαιτείται βελτίωση σε σημαντικούς τομείς, όπως στον αμυντικό μηχανισμό, τη δημιουργία περαιτέρω ευκαιριών, ενώ η ομάδα θέλει δουλειά και στον τομέα του σκοραρίσματος.

Ο Κβιλιτάια που αποκτήθηκε γι΄ αυτό τον λόγο, ακόμη να δείξει την αξία του στο γήπεδο, αλλά εκφράζεται η αισιοδοξία ότι σύντομα θα… λυθούν τα πόδια του Γεωργιανού και θα δώσει λύσεις. Ο Μαγκλίτσα, στην πρώτη του παρουσία, προσπάθησε να δώσει επιθετική ώθηση στον ΑΠΟΕΛ και ως ένα βαθμό έγινε επικίνδυνος. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε τα στάνταρ της απόδοσης του Κροάτη.

Το σημαντικό είναι ο Αυγουστή να βρει τον τρόπο, κάτι που το έχει καταφέρει δουλεύοντας στον Απόλλωνα, να «γεμίζει» την αντίπαλη άμυνα με παίκτες και ταυτόχρονα να μπορούν οι τελευταίοι να δημιουργούν φάσεις, τόσο από τον άξονα όσο και από τα πλάγια. Οι έξι χαμένοι βαθμοί στο πρωτάθλημα προβληματίζουν, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα να βελτιωθεί. Όταν γίνει αυτό, τότε με ένα σερί νικών θα καλυφθεί το χαμένο έδαφος…