Οι πρωταθλητές Τάσος, Αλκιβιάδης, Κωνσταντάς στα ουράνια

Το είπαν και το έκαναν οι νεαροί, στα τέλη της δεκαετίας του ΄60, Τάσος Κωνσταντίνου και Κώστας Κωνσταντάς (στο μέσο από τους παίκτες που είναι όρθιοι). Δύο αδελφικοί φίλοι, οι οποίοι ζούσαν τότε στην Αγγλία, αλλά «κατέβηκαν» στην Κύπρο για νa αγωνιστούν στην ΕΠΑ Λάρνακας. Και το είχαν πει, μεταξύ τους, ότι «εμείς θα πάμε στην Κύπρο για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα».

Και το κατάφεραν. Τις υπογραφές των δύο ταλαντούχων ποδοσφαιριστών ευτύχησαν να εξασφαλίσουν οι μαυροκίτρινοι της Λάρνακας, παρόλο που ο Τάσος είχε δοκιμαστεί προηγουμένως στον ΑΠΟΕΛ. Άγνωστο πώς, δεν άρεσε στον τότε προπονητή των γαλαζοκιτρίνων.

Οι Τάσος και Κωνσταντάς εντάσσονται στην ΕΠΑ, η οποία αρχίζει να δυναμώνει από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, ενώ πρωταγωνιστεί στο κυπριακό πρωτάθλημα μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του ΄70, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πιο συγκλονιστικού πρωταθλήματος στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου της περιόδου 1969-70.

Στο αλησμόνητο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Ομόνοια, στο παλιό ΓΣΖ που έληξε ισόπαλο 3-3, ο Τάσος πέτυχε δύο γκολ, ενώ ο Κωνσταντάς ήταν βασικός στην ενδεκάδα. Αθλητική εφημερίδα της εποχής έγραψε για τον Κωνσταντά: «Ήταν εκπληκτικός στο ρίξιμο των αράουτ και δημιουργούσε μελέ στην εστία της Ομόνοιας». Πριν από λίγες μέρες, ο Κωνσταντάς απεβίωσε μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Εκεί ψηλά στα ουράνια θα συναντήσει, εκτός από τη σύζυγο και τη θυγατέρα του, η οποία είχε φύγει πρόωρα από τη ζωή, και τους δύο παλιούς του συμπαίκτες στην ΕΠΑ, τον Αλκιβιάδη και τον Τάσο, που ήταν μαζί πρωταθλητές το 1970.