Οι πινελιές του Σωφρόνη

Κερδίζει και παίκτες που ήταν ξεχασμένοι

Επιτέλους, «ξύπνησε» ο Χοσέ Ναράνχο και οδήγησε την ΑΕΚ σε μια σημαντικότατη νίκη μέσα στο Δασάκι, που την είχε απόλυτη ανάγκη. Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με νίκη για τον Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος αρχίζει σιγά-σιγά να βάζει τις δικές του πινελιές στη νέα του ομάδα, ενώ παράλληλα φαίνεται να «κερδίζει» και παίκτες που ήταν… ξεχασμένοι και παροπλισμένοι επί εποχής Κανέδα και Καρίγιο, όπως οι Μακρής, Μ. Αντωνιάδης και Τόνιο, οι οποίοι είχαν σημαντική συμβολή στην επιτυχία.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες μετά τις 24 Οκτωβρίου όταν είχε κερδίσει 2-0 τον Ερμή, συνεχίζοντας την εκπληκτική παράδοση που έχει δημιουργήσει στο Δασάκι, έχοντας μόνο νίκες την τελευταία πενταετία. Η εύκολη επικράτηση επί του Εθνικού έχει διπλή σημασία για την ΑΕΚ. Από τη μια, διατηρεί την ομάδα σε επαφή με την πρώτη τετράδα κι αν κερδίσει το Σάββατο τον Ολυμπιακό θα πιάσει τους μαυροπράσινους στην 4η θέση, έχοντας και παιχνίδι στο χέρι (με την Πάφο). Παράλληλα, το επιβλητικό διπλό αναμένεται να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία και στην αυτοπεποίθηση των παικτών. Η ΑΕΚ του Σ. Αυγουστή, που παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2, παρουσιάστηκε βελτιωμένη στο Δασάκι παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε. Επιθετικό δίδυμο ήταν οι Ναράνχο – Μακρής, ενώ πιο πίσω απ’ αυτούς, σε ελεύθερο ρόλο, εκινείτο ο Ακοράν. Οι κιτρινοπράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και η νίκη τους κρίνεται δίκαιη. Ο Τόνιο, όποτε χρειάστηκε, είχε καταλυτικής σημασίας επεμβάσεις και θύμισε τον παλιό καλό του εαυτό. Έναν τέτοιο τερματοφύλακα, που να εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά, χρειάζεται κάτω από τα γκολπόστ η ΑΕΚ για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει.

Όσον αφορά τον Ναράνχο, έφθασε τα τρία γκολ φέτος και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να έχει ανάλογη συνέχεια. Στον αγώνα του Σαββάτου επιστρέφει ο Χέιτλι που εξέτισε την τιμωρία του, ενώ μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα ο Αυγουστή είπε αυτό… που όλη η Λάρνακα γνώριζε, ότι ο Τρισκόφσκι εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.