Οι Ομονοιάτες καλούν το Υπουργείο Υγείας να τους επιτρέψει να βρεθούν στις κερκίδες

Με ανακοίνωσή τους έξι οργανωμένα σύνολα της Ομόνοιας καλούν να αρθεί το κλείσιμο του ΓΣΠ και να επιτραπεί η παρουσία οπαδών των πρασίνων στους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας τους.

Η ανακοίνωση:

«Δυο μέρες πριν την ιστορική παρουσία της ομάδας μας σε ευρωπαΐκό όμιλο και δυστυχώς η πανδημία δεν μας επιτρέπει να είμαστε στο πλευρό της ομάδας μας.

Αν και κατανοούμε την κατάσταση με την συνεχιζόμενη εξάπλωση του κορωνοϊού, ζητάμε από την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει το μέτρο για κλείσιμο των γηπέδων, τουλάχιστον για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας μας.

Οι λόγοι που ζητούμε να αρθεί το κλείσιμο του ΓΣΠ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ομάδας μας είναι απλοί. Πρώτο, το ΓΣΠ προσφέρεται για αυστηρό έλεγχο και τήρηση του πρωτόκολλου τόσο της Κύπρου όσο και της Ουέφα το οποίο προβλέπει προσέλευση οπαδών ίση με το 30% χωρητικότητας του γηπέδου, αποστάσεις ασφαλείας, χρησιμοποίηση μάσκας απ’ όλους καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού.

Δεύτερο, εφόσον επιτρέπεται η λειτουργία κλειστών χώρων όπως τα εμπορικά κέντρα, θέατρα και σινεμά, με παρουσία κόσμου 50% της χωρητικότητας αλλά και δεξιώσεις γάμων με αριθμό ατόμων 350, τότε γιατί να απαγορεύεται η προσέλευση κόσμου στο γήπεδο όπου είναι ανοιχτός χώρος και θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των μέτρων; Σε καμμιά περίπτωση δεν ζητούμε να απαγορευτούν τα σινεμά και τα θέατρα, ούτε οι γάμοι, αντίθετα επικροτούμε τη λειτουργία τους. Ζητάμε όμως να μπορεί να λειτουργήσει και το ΓΣΠ αφού μπορούν να τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα.

Τρίτον, στο ΓΣΠ είναι πιο εύκολη η τήρηση των μέτρων αλλά και η ιχνηλάτηση άρα υπάρχει ασφάλεια, παρά να στοιβάζουμε τον κόσμο σε καφετέριες για να παρακολουθήσει τα παιχνίδια όπου ούτε έλεγχος των μέτρων μπορεί να γίνει ούτε ιχνηλάτηση. Η αυξημένη παρουσία επιτηρητών στις κερκίδες θα διασφαλίσει την αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Τα παραδείγματα από χώρες που επιτρέπουν τη παρουσία κόσμου στα γήπεδα είναι πολλά. Η Γαλλία που είναι μια από τις πλέον πληγείσες χώρες επιτρέπει την παρουσία οπαδών. Η Ολλανδία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ρωσσία, η Ελβετία και άλλες χώρες επιτρέπουν εως και 40% πληρότητα των γηπέδων.

Τέταρτον, όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα της Ομόνοιας έναντι στις υπόλοιπες κυπριακές ομάδες, καθώς μιλάμε για ευρωπαϊκά παιχνίδια που η Ομόνοια είναι η μόνη κυπριακή ομάδα που αγωνίζεται και όχι για τα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το μέτρο και με την απόφασή της να συμβάλει ώστε η Κύπρος να έχει την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση στα κύπελλα Ευρώπης.

ΣΥΦΙ Λεμεσού

ΣΥΦΙ Λάρνακας

ΣΥΦΙ Λευκωσίας – Green Fanatics

ΣΥΦΙ Σολιάς

Όμιλος Γυναικών

Κοκκινοχώρια Crew».