Οι (μη) αλλαγές του Μπεργκ έγιναν θέμα στην Ευρώπη! (pic)

Έφταναν μόλις πέντε απώλειες βαθμών μετά από μια διαδρομή δεκατεσσάρων στροφών στο φετινό μαραθώνιο, προκειμένου ο Χένινγκ Μπεργκ να στιγματιστεί ως ο προπονητής των περιορισμένων αλλαγών, να στηθεί στο εδώλιο για ανεπαρκή συνδρομή από τον πάγκο και να βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής γι’ αυτή τη απραξία του.

Μολονότι η δική του λογική και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν απόλυτα, οδηγώντας την Ομόνοια σε μια φρενήρη πορεία προς την κορυφή, εντούτοις είναι μια τακτική που δύσκολα μπορεί να παραβλεφθεί, ειδικά όταν υπάρχουν υπόνοιες ως προς την έλλειψη εμπιστοσύνης στις εναλλακτικές του.

Μάλιστα, αυτό το στατιστικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το CIES Football Observatory, καθώς σε σχετική έρευνα κατατάσσει το «τριφύλλι» στην κορυφή από όλες τις ομάδες της Ευρώπη με το λιγότερο χρόνο συμμετοχής για τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούνται ως αλλαγή!

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν, οι αλλαγές της Ομόνοιας αγωνίστηκαν μόλις το 2.5% του συνολικού χρόνου όλων των ποδοσφαιριστών, γεγονός που μπορεί να διατυπωθεί και ως μομφή για το βάθος του ρόστερ των πρασίνων.

Δείτε το σχετικό πίνακα που παρουσιάζει το CIES Football Observatory: