Οι «ηθοποιοί» που οφείλουν να σέβονται και η UEFA που έπρεπε να τιμωρήσει

Η UEFA, αλλά και η FIFA, θα έπρεπε να τιμωρήσουν παραδειγματικά τις ομάδες που αποφάσισαν να προχωρήσουν για να κάνουν δικό τους ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, άσχετα αν λίγες ώρες αργότερα, μπροστά στην αντίδραση του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων και των ίδιων των οπαδών τους, υποχώρησαν.

Οι 12 από τις πλουσιότερες ομάδες του κόσμου (Μαν. Γιουνάιτεντ, Μαν. Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ) έγραψαν όλους τους άλλους στα παλιότερα των υποδημάτων τους, ανακοινώνοντας ότι θα κάνουν δική τους διοργάνωση.

Και υπό τον φόβο ότι θα ανατραπούν τα σχέδιά τους από την τεράστια αντίδραση που υπάρχει και απ΄ αυτούς ακόμα τους οπαδούς τους, ανακοίνωναν διάφορες αρλούμπες.

Ναι, το ποδόσφαιρο είναι πλέον καθαρά επαγγελματικό, ένα θέατρο που προσφέρει όμορφες στιγμές σε όλους, όμως οφείλουν και οι ηθοποιοί και οι θιασάρχες να σέβονται τον κόσμο. Αν δείξουν ότι δεν τον σέβονται, τότε θα κινδυνέψουν να είναι πρωταγωνιστές σε ένα θέατρο όπου δεν θα πηγαίνει κανείς για να τους βλέπει.

Οφείλουμε να πούμε ότι εκτός από τις αντιδράσεις του κόσμου, σημαντικό ρόλο στο να ανατραπούν τα σχέδια των 12 έπαιξε και η αποφασιστικότητα που έδειξαν από κοινού οι ηγεσίες UEFA και FIFA, ώστε να αντιμετωπιστεί η όλη κατάσταση. Οι δύο συνομοσπονδίες ποδοσφαίρου, από εδώ και πέρα θα πρέπει να γίνουν πολύ πιο αυστηρές σε τέτοιου είδους αντιδράσεις, αλλά και στον οικονομικό έλεγχο των συλλόγων.

Κι αν χρειαστεί, θα πρέπει να τιμωρούν πολύ πιο αυστηρά τους παραβάτες. Αυστηρά όμως θα έπρεπε να τιμωρηθούν και οι 12 που επιχείρησαν το «πραξικόπημα»…