Οι εσωτερικές μεταγραφές της ΑΕΚ

Στην τελική ευθεία για την έναρξη της προετοιμασίας μπαίνουν στην ΑΕΚ, μετά και την τακτοποίηση της εκκρεμότητας με τον Ματία Σπόλιαριτς. Ένα θέμα για το οποίο από την αρχή το «Γ» είχε ενημερώσει πως δεν υπήρχε καμία ανησυχία και πως η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη επρόκειτο να δώσει τη λύση. Η επιθυμία του ποδοσφαιριστή ήταν να παραμείνει στην ΑΕΚ, όπως κι έγινε, με το σωματείο της Λάρνακας να τα βρίσκει με τον Απόλλωνα.

Ο Στέφαν Σπιρόφσκι ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα αφού υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο χρόνων και θα δώσει κανονικά το παρών του στην πρώτη επίσημη προπόνηση των κιτρινοπράσινων, που είναι καθορισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου. Όπως όλα δείχνουν, στην πρώτη προπόνηση για τη νέα χρονιά θα δώσουν το παρών τους μονάχα δύο νέα πρόσωπα, ο Κύπριος επιθετικός Ανδρέας Μακρής και ο Σκοπιανός μέσος Στέφαν Σπιρόφσκι, εκτός κι αν προκύψει κάποια μεταγραφική κίνηση της τελευταίας στιγμής.

Εκτός όμως από τις νέες προσθήκες που αναμένονται στην ΑΕΚ, η προσοχή όλων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας θα είναι στραμμένη σε τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από σοβαρούς τραυματισμούς και μεγάλη αποχή από την αγωνιστική δράση. Ο λόγος για τους Φλοριάν Τολμές, Ντάνιελ Μοϊσόφ και Ακοράν. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές η αξία των οποίων είναι αναμφισβήτητη, ωστόσο το γεγονός ότι προέρχονται από μεγάλη αποχή και σοβαρούς τραυματισμούς δημιουργεί κάποια επιφύλαξη ως προς την αγωνιστική κατάσταση στην οποία θα είναι κατά την περίοδο της προετοιμασίας.

Σίγουρα στην ΑΕΚ ευελπιστούν πως και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν τη σεζόν 2019-20 και από φέτος θα κάνουν μια νέα αρχή στην καριέρα τους. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι οι Τολμές και Μοϊσόφ είχαν διαγραφεί από το ρόστερ της ομάδας τον περασμένο Ιανουάριο καθότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, έτσι ώστε να τους δοθεί ο χρόνος για να αποθεραπευτούν πλήρως. Ο Τολμές δεσμεύεται με συμβόλαιο στην ΑΕΚ και για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά, ενώ με τους Μοϊσόφ και Ακοράν (έληγαν τα συμβόλαιά τους τον περασμένο Μάιο) επιτεύχθηκε συμφωνία και ανανέωσαν για ακόμα έναν χρόνο.

Σίγουρα και οι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν τα μεγάλα ερωτηματικά στην ΑΕΚ ενόψει της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου. Εφόσον, όμως, καταφέρουν να παραμείνουν υγιείς, τότε θα είναι σε θέση να δώσουν ουσιαστικές βοήθειες στην ομάδα. Ίδωμεν…