Οι επόμενοι που φεύγουν από την ΑΕΚ

Άρχισε το ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό της ΑΕΚ, με τη διοίκηση να ανακοινώνει χθες και επίσημα τα πρώτα διαζύγια. Μικρή έκπληξη αποτέλεσε το διαζύγιο με τον Ελβετό πορτιέρο Ζοέλ Μολ, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, μετρώντας 16 συμμετοχές ως βασικός. Προφανώς ο Τσάβι Ρόκα θα αναζητήσει καλύτερη λύση για τη θέση κάτω από τα γκολπόστ.

Οι υπόλοιποι τρεις παίκτες που δεν συνεχίζουν στην ΑΕΚ δεν είναι έκπληξη. Η προσφορά των Χοσέ Ναράνχο (30 συμμετοχές, 19 ως βασικός, 6 γκολ) και Κέβιν Λαφράνς (5 συμμετοχές, 2 ως βασικός) κρίνεται μηδαμινή και ήταν βέβαιο πως θα αποτελούσαν παρελθόν. Από την «Αρένα» κουνά μαντίλι και ο Ντάνιελ Μοϊσόφ. Ο 34χρονος Σκοπιανός στόπερ δεν μπόρεσε φέτος να βοηθήσει την ομάδα, έχοντας 19 συμμετοχές, 16 ως βασικός.

Η συνολική του προσφορά, όμως, στα πεντέμισι χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα της Λάρνακας κρίνεται μεγάλη, έχοντας συνολικά 146 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη) και πέντε γκολ. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ τον αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Εκτός από τους τέσσερις υπό αναφορά παίκτες, οι πληροφορίες αναφέρουν πως άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν πως δεν θα συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στην «ΑΕΚ Αρένα».

Ο λόγος για τον Φλοριάν Τολμές (27 συμμετοχές φέτος, 12 ως βασικός, 5 γκολ), τον Ισπανό στόπερ Έκτορ Τόρες (6 συμμετοχές, 2 βασικός), ο οποίος διαγράφηκε από τον κατάλογο τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά και για τους Φρέντρικ Χάουγκεν και Νις Σούτερντεν, οι οποίοι αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο με εισήγηση του Σωφρόνη Αυγουστή, αλλά δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα.

Ο πρώτος μέτρησε μόλις 9 συμμετοχές ως αλλαγή, ενώ ο δεύτερος 7 συμμετοχές, 3 ως βασικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι παρελθόν θα αποτελέσει και ο Νάντο Γκαρσία, η προσφορά του οποίου επίσης κρίνεται μη ικανοποιητική (31 συμμετοχές, 15 ως βασικός, μόνο 2 γκολ). Οι Χάουγκεν, Σούτερντεν, Τόρες και Γκαρσία δεσμεύονται με συμβόλαια και για τη νέα χρονιά, ωστόσο η διοίκηση θα προσπαθήσει να πετύχει… βελούδινα διαζύγια.