Οι επιφυλάξεις για το νέο μοντέλο της Αλκής

Είναι επιφυλακτικοί και θέλουν να δουν οι πράξεις οι πιστοί φίλοι της Αλκής σε σχέση με τον νέο επενδυτή που θα μπει στην ομάδα. Οι οπαδοί της «αθάνατης» έχουν… πιει πολλές πίκρες στο πρόσφατο παρελθόν και πλέον εάν δεν δουν έργα, δεν πείθονται.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η προφορική συμφωνία μεταξύ του Άντη Λόππα και του Αγγλοκύπριου επενδυτή Γιώργου Κουτούκη, ο οποίος διατηρεί επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία προβλέπει όπως η Αλκή γίνει εταιρεία και ο νέος επενδυτής βάλει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό στον προϋπολογισμό ενόψει της νέας σεζόν. Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να οριστεί γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η δημιουργία της εταιρείας και να προχωρήσουν οι δέουσες διαδικασίες.

Όπως όλα δείχνουν ότι η Αλκή θα βαδίσει στα χνάρια της Ομόνοιας. Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι μόνο τα λεφτά, αλλά και οι επιλογές που θα γίνουν. Η Αλκή είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ως σωματείο στη Β’ κατηγορία.

Μία ομάδα που κουβαλά τη δική της ιστορία και που σίγουρα τη νέα περίοδο πρέπει να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Σε διαφορετική περίπτωση, το όλο εγχείρημα με τον επενδυτή θα κριθεί αποτυχημένο.

Γι’ αυτό και οι όποιες επιλογές προπονητή και παικτών πρέπει να είναι επιτυχημένες. Ήδη έφυγε ο Κύπριος τεχνικός Δάνος Δαμιανού, ο οποίος ήταν στο τιμόνι κατά τη λήξασα σεζόν (αντικατέστησε τον Καϊάφα). Ποιος θα είναι ο διάδοχός του; Η επιλογή θα πρέπει να γίνει από το… πάνω ράφι, εάν πραγματικά η Αλκή θέλει να αλλάξει επίπεδο, όπως δήλωσε και ο κ. Λόππας.