Οι εκπρόσωποι Τύπου των ομάδων είναι υπάλληλοι

Αν και δεν διετέλεσα ποτέ μου εκπρόσωπος Τύπου σωματείου, οργανισμού ή ομοσπονδίας (εξαίρεση κάποιοι μήνες που ήμουν στην ομοσπονδία χάντμπολ σε νεαρή ηλικία), συναισθάνομαι τους συναδέλφους οι οποίοι ασκούν τέτοια καθήκοντα και δεν καταλαβαίνω καθόλου τον κόσμο που τα έχει με τους υπεύθυνους Τύπου.

Διαβάζω κατά καιρούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνεται έντονη κριτική σε βάρος εκπροσώπων Τύπου που θέλουν να μας παρουσιάσουν το μαύρο για άσπρο.

Μα, φίλοι αναγνώστες, τη δουλειά τους κάνουν οι συνάδελφοι και, προς Θεού, δεν λένε τη δική τους άποψη αλλά βγάζουν προς τα έξω τη θέση των διοικήσεων των σωματείων και των εταιρειών στις οποίες εργάζονται.

Γι’ αυτό όταν οι καλοί συνάδελφοι βγαίνουν και μιλούν να ξέρετε ότι δεν είναι τον εαυτό τους που εκπροσωπούν αλλά τις εταιρείες του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης.

Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι Τύπου οφείλουν να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν βγάζουν προς τα έξω τις θέσεις των ομάδων από τις οποίες πληρώνονται.

Οφείλουν να είναι πιο προσεκτικοί και πιο ήρεμοι στον λόγο τους και πάνω απ’ όλα να μην τα έχουν καθόλου με τους συναδέλφους που εργάζονται στα ΜΜΕ, γιατί κι αυτοί τη δική τους δουλειά κάνουν. Είπαμε, ο καθένας με τα καθήκοντά του, αλλά πάνω απ’ όλα με προσοχή και σεβασμό.