Οι «χαμάληδες» που αξίζουν δημοσιότητα

Στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν κάποιοι «ήρωες», που τα… φώτα δεν είναι στραμμένα πάνω τους αλλά αποτελούν σημαντικό κομμάτι στη λειτουργία μιας ομάδας.

Καλώς ή κακώς τη μερίδα του λέοντος της δημοσιότητας την παίρνουν οι παίκτες και ειδικά αυτοί που έρχονται για πρώτη φορά σε μία ομάδα. Κάποιες άλλες φορές δίνουμε υπόσταση σε μία δήλωση ή ανάρτηση κάποιων μελών των ομάδων που θέλουν να είναι για πάντα στην επικαιρότητα. Ας γίνουμε και λίγο πιο ρομαντικοί και να μην περιοριζόμαστε μόνο σε αυτούς που δίνουν… κλικ.

Οι φροντιστές των ομάδων είναι ένας κρίκος που χωρίς τη συμβολή του δεν μπορεί να λειτουργήσει ένας σύλλογος. Ακόμα και αν μία ομάδα ξοδεύει εκατομμύρια για την απόκτηση παικτών. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις.

Καθημερινά ξοδεύουν πολύ χρόνο και οι περισσότεροι κάνουν αυτή τη δουλειά με «ψίχουλα», ώστε να μην λείψει τίποτα από τους χώρους προπονήσεων, κάνουν τη… βρόμικη δουλειά και τις πλείστες φορές αν λείψει και κάτι ακούνε και τις φωνές, αγαπούν τις ομάδες τους και δεν προκαλούν πρόβλημα. Απλά σιωπούν και δουλεύουν.

Προτείνω λοιπόν σε όλες τις ομάδες να κάνουν και μία αναφορά σε αυτούς τους ανθρώπους ώστε να νιώσουν και αυτοί σημαντικοί. Είναι, αλλά πολύ λίγοι το αντιλαμβάνονται.

Και δεν ζητούν δημοσιότητα. Αν όμως τους δώσεις λίγη από αυτήν, τότε θα δώσουν και την… ψυχή τους για να κάνουν ακόμα πιο καλά τη δουλειά τους. Πείτε μία κουβέντα και για αυτούς γιατί το αξίζουν.