Όγδοος στον κόσμο ο Ηλίας Γεωργίου, όλο το μέλλον δικό του!

Όγδοος στον κόσμο, με βαθμολογία 13.666, κατετάγη στο μονόζυγο ο Ηλίας Γεωργίου, στην πρώτη του συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής, στην Ιαπωνία.

Η παρουσία του και μόνο στον τελικό αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς έγινε άλλωστε μόλις ο δεύτερος Κύπριος με συμμετοχή σε τελικό οργάνου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά τον Ηρόδοτο Γιωργαλλά το 2001.

Κι ανεξαρτήτως του γεγονότος πως στον τελικό δεν κατάφερε να πάρει κάποια καλύτερη θέση, ο νεαρός Γεωργίου έδειξε πως έχει όλο το μέλλον δικό του και διαθέτει τις δυνατότητες να πετύχει σπουδαία πράγματα.

Ο 21χρονος αθλητής μας αγωνίστηκε δεύτερος κατά σειρά στον τελικό και πήρε βαθμολογία 13.666, η οποία καθορίστηκε από δύο λάθη που έκανε (το ένα στην έξοδο), ενώ κατά τ’ άλλα η υπόλοιπη του εκτέλεση ήταν εξαιρετική και ουσιαστικά λόγω των δύο λαθών έχασε την ευκαιρία για μια ψηλή βαθμολογία και μια καλύτερη θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γεωργίου είχε προκριθεί και στον τελικό του δίζυγου, που πραγματοποίθηκε την Παρασκευή (22/10), όμως λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε, αποφάσισε να αποσυρθεί και να επικεντρωθεί στον σημερινό τελικό του μονόζυγου. Κατέλαβε έτσι τη δέκατη θέση στο δίζυγο ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο άλλος συμπατριώτης μας, Μάριος Γεωργίου, κατετάγη ένατος.