Οφείλουν να βάλουν… τελεία

Από τις δηλώσεις του Τιμούρ Κετσπάγια επισκιάστηκε η νίκη της Ανόρθωσης επί της Νέας Σαλαμίνας (2-0), που ήταν η τρίτη διαδοχική.

Οι κυανόλευκοι έδωσαν συνέχεια στις επιτυχίες, κέρδισαν άλλο ένα παιχνίδι δίχως να δεχθούν γκολ κι απέδειξαν πως… βρίσκουν ρυθμό, ενώ επιπλέον ο Μπουσουλάτζιτς έκανε θετικό ντεμπούτο, όμως ελάχιστοι συζητούν για το αγωνιστικό κομμάτι μετά τα όσα απάντησε ο προπονητής στις ερωτήσεις για το αν έχει πρόταση για νέο συμβόλαιο.

Όπως γράψαμε στην ιστοσελίδα μας το βράδυ του Σαββάτου, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το κατά πόσον ο Κετσπάγια, που τόνισε πως δεν έχει πρόταση συμπληρώνοντας πως «η δουλειά μου αξιολογείται, φαίνεται ότι βρίσκεται στο μικροσκόπιο», εξέφρασε ή όχι πίκρα.

Το ότι μετά από σχετική ερώτηση απάντησε πως δεν το λέει με παράπονο, απ’ τη μία δεν σημαίνει πως πρέπει να το πάρουμε ως δεδομένο, αλλά απ’ την άλλη, ξέροντας τόσα χρόνια τον Τιμούρ ως έναν άνθρωπο που τα λέει… ίσα και σταράτα και δίχως να μασά τα λόγια του και να μιλά εμμέσως, ο καθένας μπορεί να σκεφτεί πως εάν είχε όντως παράπονο θα το εξέφραζε στα ίσα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο προπονητής της Ανόρθωσης, είτε το ήθελε είτε όχι, άναψε… φωτιές προκαλώντας ψιθυρολογία, αλλά και αβεβαιότητα στον κόσμο της ομάδας σε σχέση με το κατά πόσο θα συνεχίσει στον πάγκο και τη νέα σεζόν. Κάτι που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που εδώ και μήνες έβγαινε προς τα έξω από τη διοίκηση της «Κυρίας», πως δηλαδή η πρόθεση για ανανέωση της συνεργασίας τους είναι δεδομένη και ότι (σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Ευγένιου Χαμπουλλά) ο Κετσπάγια είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει βέβαιη τη θέση στην ομάδα του και για τη νέα σεζόν.

Εφόσον λοιπόν δεν έχει αλλάξει κάτι και η διοίκηση της προσφυγικής ομάδας εξακολουθεί να είναι τόσο βέβαιη για την πρόθεσή της να κρατήσει τον Κετσπάγια, αυτό που έχει να κάνει είναι να του καταθέσει άμεσα την πρόταση για το νέο συμβόλαιο, ώστε να μπει… τελεία στο θέμα που άνοιξε.

Τα πράγματα θα ήταν αλλιώς αν δεν τονιζόταν με κάθε αφορμή τους προηγούμενους μήνες (και κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος) πως οι διοικούντες την Ανόρθωση ήταν τόσο σίγουροι για τον Κετσπάγια. Απ’ τη στιγμή όμως που γινόταν αυτό, εάν η πρόταση δεν κατατεθεί ούτε τώρα που… άναψαν φωτιές και προκλήθηκε αβεβαιότητα, θα δοθεί τροφή για περαιτέρω σχόλια και ίσως «αποδειχθεί» πως… υπάρχει θέμα.