Ο Βάλεμ απέτυχε και παρέσυρε μαζί τους όσους πίστεψαν

Ήρθε ο κ. Γιόχαν Βάλεμ από μια χώρα που παράγει ασταμάτητα ταλέντα και πίστεψε ότι το ίδιο συμβαίνει κι εδώ.

Έτσι προχώρησε αμέσως στην ανανέωση της Εθνικής μας αφήνοντας έξω όλους σχεδόν τους τριαντάρηδες. Σε πολλούς άρεσε αυτή η κίνηση. Δυστυχώς, και εμείς όλοι και ο Βάλεμ λογαριάζαμε λάθος.

Άλλο το Βέλγιο των 12 εκατομμυρίων κατοίκων και της διαφορετικής νοοτροπίας και άλλο η Κύπρος των 700 χιλιάδων. Είναι απλό φίλοι μου, στο Βέλγιο οι επιλογές είναι πολλές, πάρα πολλές, στην Κύπρο ελάχιστες…

Απέτυχε πλήρως η ανανέωση που έκανε ο κ. Βάλεμ. Χάσαμε από τον κάθε… χαμένο. Το Μαυροβούνιο μας έριξε τέσσερα και μετά μας λυπήθηκε. Ναι, στο τελευταίο παιχνίδι στον όμιλο μόνο λύπη προκαλούσαμε σε όποιον μας έβλεπε.

Θα προχωρήσω και παρακάτω για να πω κάτι που κανείς δεν τολμάει να πει. Από τους μικρούς που ο Βάλεμ έφερε τώρα στην Εθνική, πολύ λίγοι αξίζουν να παίζουν, εκτός βέβαια αν δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Και όταν λέω άλλες επιλογές, εννοώ και τους τριαντάρηδες και βάλε που έμειναν εκτός.

Παικταράς είναι ο Μάριος Ηλία του Εθνικού. Σαν αυτόν όμως, πόσους έχουμε στην Κύπρο; Δεν προχωρώ σε περαιτέρω ανάλυση για ευνόητους λόγους.

Φίλοι μου, είπα ό,τι είχα να πω, δεν θα προχωρήσω περισσότερο. Ο κ. Βάλεμ απέτυχε παρασύροντας μαζί του και όσους από εμάς πιστέψαμε ότι μια Κύπρος έχει την πολυτέλεια να αφήνει εκτός Εθνικής καλούς παίκτες για να κάνει ανανέωση…