Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει στη Β΄ Κατηγορία… 

Κοίτα φίλε μου να δεις που σε αυτόν τον τόπο δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

Ενώ πριν από λίγο καιρό η ΚΟΠ, βάσει και των οδηγιών που δόθηκαν από το Υπουργείο Υγείας, υποχρέωνε τις ομάδες της Β΄ Κατηγορίας να κάνουν τεστ κορωνοϊού 48 ώρες πριν από την έναρξη των αγώνων της πρώτης αγωνιστικής, ξαφνικά οι τελευταίες ειδοποιήθηκαν ότι δεν είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο. Ο λόγος; Το κόστος που απαιτείται για τη διενέργεια των τεστ.

Έτσι στη χθεσινή συνάντηση που έγινε μεταξύ της ΚΟΠ και του υπουργείου αποφασίστηκε ότι τα τεστ δεν θα διενεργηθούν πριν την έναρξη των πρώτων αγώνων, όπως προνοεί το πρωτόκολλο. Δηλαδή, καμία πρόληψη.

Ενώ στην ομοσπονδία ήξεραν ότι οι ομάδες αντιδρούσαν στην καταβολή των χρημάτων για τα τεστ, αντί να προνοήσουν εδώ και αρκετό καιρό να βρουν λύση, φτάσαμε στο σημείο να τους σταλεί επιστολή από όλες τις διοικήσεις των συλλόγων οι οποίες προειδοποίησαν ότι δεν θα παρουσιαστούν στους αγωνιστικούς χώρους αν θα επωμίζονταν οι ίδιες τα έξοδα.

Το εγκληματικό είναι ότι ενώ έπρεπε να γίνουν τα τεστ για την προστασία από τον κορωνοϊό, τελικά δεν θα διενεργηθούν λόγω του κόστους. Δηλαδή; Πάμε στα κουτουρού.

Αν ο μη γένοιτο κάποιοι παίκτες έχουν κορωνοϊό και κολλήσουν κάποιους άλλους, θα χρειαστεί να απομονωθούν αναγκαστικά περισσότερες ομάδες, περισσότεροι παίκτες, θα γίνει άνω-κάτω το πρόγραμμα, χώρια που θα αγχώνονται και οι οικογένειές τους αν κόλλησαν.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές της Β΄ Κατηγορίας που αντέδρασαν και ζητούσαν -ορθώς- με επιστολή τους την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής, θεωρούμε πως το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι παίκτες της Α΄ Κατηγορίας.

Την ερχόμενη Τετάρτη υπάρχουν προγραμματισμένα παιχνίδια κυπέλλου μεταξύ ομάδων της Α΄ Κατηγορίας και της Β΄ Κατηγορίας. Δέχονται οι ομάδες της Α΄ Κατηγορίας να παίξουν με ομάδες που δεν έκαναν το τεστ κορωνοϊού;