«Ο στίβος κατάντησε ο φτωχός συγγενής…»

Ο στίβος χάρισε και χαρίζει στην Κύπρο μεγάλες διεθνείς επιτυχίες. Θα έλεγα ότι πέραν του ποδοσφαίρου, ο στίβος είναι η εμπροσθοφυλακή του αθλητισμού μας στο εξωτερικό, κι ας με συγχωρήσουν κάποια άλλα αθλήματα τα οποία ακολουθούν εντυπωσιακά, ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Τα προβλήματα όμως ουδέποτε έλειπαν από τον κλασικό αθλητισμό. Ο εκ των κορυφαίων προπονητών στίβου, Αντώνης Γιαννουλάκης, γράφει ανάμεσα σε άλλα για τον στίβο στην Κύπρο: «Ο στίβος κατάντησε να είναι ο φτωχός συγγενής χωρίς ένα στάδιο όπου θα μπορείς να κάνεις αξιοπρεπή προπόνηση… Το υποτιθέμενο Εθνικό Στάδιο Στίβου εδώ και πέντε χρόνια είναι χωρίς ελαστικό τάπητα και η κοροϊδία συνεχίζεται. Δεν υπάρχει ένα στάδιο που να ανήκει στον ΚΟΑ και στην ΚΟΕΑΣ που να μπορεί να φιλοξενήσει τους δρομείς.

Οι σπρίντερ, παρά τις επιτυχίες στους τελικούς και τα μετάλλια που έχουν φέρει, είναι ξένοι στην ίδια τους τη χώρα. Κανείς δεν λογαριάζει τη δουλειά μας. Τα μόνα στάδια που υπάρχουν είναι αυτά της Σχολικής Εφορείας, όπου με παρακάλια και χίλια προβλήματα μπορούμε να κάνουμε προπόνηση, κάτω από άθλιες συνθήκες… Στη Λάρνακα, Λευκωσία και Πάφο ακούνε εδώ και χρόνια ότι θα τους φτιάξουν ένα στάδιο όπου τα παιδιά δεν θα σπάνε τα πόδια τους».

Και καταλήγει ο Αντώνης Γιαννουλάκης απευθυνόμενος προς τους παράγοντες: «Ακούει κανείς παράγοντας, ή όλοι θα εμφανιστείτε πάλι στο αεροδρόμιο για φωτογραφίες;». Αυτά από τον κ. Γιαννουλάκη, και καλό θα ήταν να μεταφερθείτε στην προσωπική του σελίδα στο facebook για να διαβάσετε και τις αντιδράσεις. Έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…