Ο Σίλβα έβαλε το χέρι του και τώρα στον ΑΠΟΕΛ… μιλάνε για εκατομμύρια

Λαμπάδα στο μπόι του Σίλβα θα πρέπει να ανάψει η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, αφού η πρόκριση δημιουργεί νέες οικονομικές προοπτικές

Δυσκολεύτηκε απέναντι στη Ζρίνσκι, όμως ο ΑΠΟΕΛ πέρασε και το τρίτο του εμπόδιο στην πορεία προς τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (προηγήθηκαν Tζιλάνι και Καϊσάρ) και απομένει ακόμη ένα για να… μιλάμε πλέον για εκατομμύρια.

Από τους τρεις προκριματικούς γύρους η ομάδα της Λευκωσίας μάζεψε 780.000. Ο πρώτος έδινε 240.000, ο δεύτερος 260.000 και ο τρίτος 280.000. Αν αποκλειστούν στα πλέι οφ, τότε απλά θα ξεπεράσουν το εκατομμύριο, μιας και για τους αποκλεισμένους η UEFA δίνει 300.000.

Με πρόκριση επί της Σλόβαν Λίμπερετς (διαβάστε ΕΔΩ πότε θα είναι το παιχνίδι) θα εισέλθουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και στο ταμείο τους θα μπουν 2.292.000, όσα δίνει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τους συμμετέχοντας στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Φυσικά, σε κάθε περίπτωση θα προστεθούν άλλα δύο περίπου εκατομμύρια από τα «coefficient shares» της UEFA, καθώς και άλλα μικρότερα ποσά, από τα bonus νικών-ισοπαλιών που θα πάρει, το market pool, χορηγούς κ.ο.κ.

-Σημειώνεται ότι τα πιο πάνω ποσά είναι με βάση όσα έδινε η UEFA μέχρι πέρσι, καθώς φέτος δεν ανακοίνωσε ακόμη εάν προκύπτει οποιαδήποτε αλλαγή.