Ο Σάλαϊ, οι δύο μεταγραφές, o Αγκίρε κι ο Γκακπέ

Στη Φενερμπαχτσέ, λοιπόν, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ατίλα Σάλαϊ. Ο Απόλλωνας ενημέρωσε επισήμως χθες για την κατ’ αρχήν συμφωνία με την τουρκική ομάδα και έτσι ο Ούγγρος αμυντικός θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να περάσει από τη διαδικασία των ιατρικών εξετάσεων.

Στα ταμεία της εταιρείας θα μπει ένα ποσό γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα λάβει ποσοστά και η Μεζοκοβέσντ Ουγγαρίας, ομάδα από την οποία οι κυανόλευκοι αγόρασαν τον Σάλαϊ το καλοκαίρι του 2019.

Όταν η διοίκηση απέκτησε τον Μαγυάρο αμυντικό είχε στόχο να επωφεληθεί οικονομικά στο μέλλον. Ο στόχος, λοιπόν, επετεύχθη κι αν ληφθεί επίσης υπόψη και το γεγονός ότι στη συμφωνία μπήκε και ποσοστό μεταπώλησης, αντιλαμβανόμαστε ότι το συνολικό κέρδος για τον Απόλλωνα θα είναι πολύ μεγαλύτερο σε περίπτωση που τον παραχωρήσει η Φενέρ σε άλλη ομάδα.

Η πώληση του Σάλαϊ στους Τούρκους αλλάζει βεβαίως και το μεταγραφικό πλάνο. Επειδή φεύγει ο Ούγγρος, οι ιθύνοντες των κυανολεύκων θα προχωρήσουν σίγουρα στην απόκτηση καθαρόαιμου αριστερού μπακ, αφού πλέον δεν το κρύβουν από τα ενδότερα της ομάδας ότι σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν τις διαδικασίες για «κόψιμο» του Αγκίρε.

Επίσης, θα αποκτήσουν σίγουρα κεντρικό χαφ (box-to-box) και πιθανότατα να ειδοποιήσουν τον Μαλεκκίδη να επιστρέψει από τώρα στο Κολόσσι.

Από κει και πέρα, δύσκολα θα επιβιώσει ο Γκακπέ. Θα παρέμενε ο Γάλλος αν ο Σάλαϊ ήταν στον Κατάλογο Α’. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν αποδεσμευτεί ο Αγκίρε, θα πρέπει να «κοπεί» άλλος ένας κοινοτικός του Καταλόγου Α’ ώστε να «ελευθερωθεί» και δεύτερη θέση.

Στο πλάνο ο Παπουνασβίλι

Σήμερα κλείνει ο κύκλος προετοιμασίας για το αυριανό εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Διαθέσιμος είναι ο Παπουνασβίλι, ο οποίος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με την Ομόνοια, ενώ πολύ πιθανόν να επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας ο Ρομπέρζ.

Ενδεχομένως η τεχνική ηγεσία να αλλάξει το σύστημα. Με την Ομόνοια είχε παρατάξει την ομάδα με σύστημα 3-5-2. Αποκλείεται να παίξει αριστερός φουλ μπακ ο Γιαννιώτας, που ήταν έξω από τα νερά του με την Ομόνοια. Ούτε τον Πέδρο θα τον δούμε ξανά σε ρόλο κεντρικού χαφ.