Ο οικονομικός σχεδιασμός της Ρεάλ Μαδρίτης

Ιδιαιτέρως… προσεκτικοί αναμένεται να είναι οι παράγοντες του διεθνούς ποδοσφαίρου, στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο.

Οι οικονομικές συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν επηρεάσει σημαντικά και την «στρογγυλή θεά», με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι ο… χορός των εκατομμυρίων, ειδικά στην Ευρώπη, θα αποτελέσει μία… ωραία ανάμνηση. Σε ανάλογο πλαίσιο, εκτιμάται πως θα κινηθεί και η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τον Ζινεντίν Ζιντάν, να στηρίζονται κυρίως στους παίκτες που διαθέτει η «βασίλισσα» και στους δανεικούς.

Στο καλοκαιρινό «μεταγραφικό παζάρι», η μόνη μεταγραφή για την οποία θεωρείται πως θα «βάλει το χέρι στην τσέπη», ο Πέρεθ, είναι αυτή του Εντουάρντο Καμαβίνγκα, ο οποίος κοστολογείται μεταξύ 50 και 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αν και ο νεαρός άσος της Ρεν, δεν αποκλείεται να μείνει για ακόμη έναν χρόνο στην Βρετάνη ως δανεικός από την Ρεάλ.

Οσον αφορά στις παραχωρήσεις, οι διοικούντες τους Μαδριλένους, θέλουν να κινηθούν με τέτοιον τρόπο, ώστε να εξοικονομήσουν περίπου 54 εκατομμυρία ευρώ. Χρήματα που αφορούν στην μισθοδοσία του Γκάρεθ Μπέιλ (29 εκ. ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2022), του Χάμες Ροντρίγκες (17 εκ. ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2021) και του Μαριάνο Ντιαζ (8 εκ. ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2023).

Οι «μερένχες» ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να… απαλλαγούν απ΄ αυτά τα συμβόλαια, που θεωρούνται πολυτέλεια στην μετά κορονοϊό εποχή. Παράλληλα, μία ενδεχόμενη πώληση των Αλβάρο Οντριοθόλα, Λούκας Βάθκεθ, Νάτσο και Σέρχιο Ρεγκιλόν, θα μπορούσαν να… ενισχύσουν τα ταμεία του συλλόγου και να βοηθήσουν στις μεταγραφές των Καμαβίνγκα, Κιλιάν Μπαπέ και Ερλινγκ Μπραουτ Χάαλαντ.