Ο Μουσκάλλης, το… παντελονάκι και το… ρεζίλεμα

Χαίρομαι πολύ τους ανθρώπους που τολμούν να αναθεωρήσουν κάποιες από τις αρχικές τους απόψεις σε διάφορα θέματα, κατόπιν νέων δεδομένων και εκτιμήσεων. Όχι φυσικά γιατί συμφωνώ και εγώ πλέον μαζί τους! Αλλά διότι έχουν το θάρρος να το πουν δημόσια, επιχειρηματολογώντας για τη νέα άποψη που εκφράζουν.

Ένα τέτοιο άτομο είναι και ο Ανδρέας Μουσκάλλης, ο οποίος ανέφερε σε αρθρογραφία του: «Θεωρούσα ότι το VAR αποτελεί εχθρό του θεάματος. Θεωρούσα ως προπονητής ότι θα ήταν αρνητικός παράγοντας, ιδιαίτερα όσον αφορά τις καθυστερήσεις και τον ρυθμό ενός αγώνα.

Οφείλω να ομολογήσω, όμως, ότι η εισαγωγή της σύγχρονης τεχνολογίας και του VAR στο ποδόσφαιρο αποτελούν μια καινοτομία αιχμής που είναι και καθοριστική στην εξέλιξή του». Ανέφερε επιπλέον ότι η χρησιμοποίηση του VAR δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πιο δίκαιο ποδόσφαιρο. «Πλούσιοι και φτωχοί», συμπλήρωσε «θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες».

Όμως είναι και το άλλο, ότι πλέον οι διαιτητές μένουν εκτεθειμένοι. Ο Α. Μουσκάλλης έφερε ως παράδειγμα τη φάση στο ΑΕΚ – Ένωση, όταν ο αμυντικός της πρώτης τραβούσε από το παντελονάκι τον παίκτη της δεύτερης και δεν υποδείχθηκε η παράβαση.

«Το ρεζίλεμα και η προσβολή είναι πάρα πολύ μεγάλη», σημείωσε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μουσκάλλη ότι το ρεζίλεμα είναι πλέον μεγάλο, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο στην ΚΟΠ θα εκμεταλλευτούν το VAR και θα φέρουν κάθαρση στη διαιτησία. Το θέμα είναι αν και πόσο τους νοιάζει το ρεζίλεμα. Αυτό θα φανεί στην πορεία…