Ο ΜακΚάρθι τον… άλλαξε!

Αν έλεγες σε κάποιον πριν δυο εβδομάδες ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πήγαινε στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής εναντίον της Ομόνοιας με 16 βαθμούς και με πολλές πιθανότητες για να πετύχει και αυτήν ακόμα τη νίκη, σίγουρα θα χαμογελούσε ειρωνικά! Κι όμως, έτσι έχουν τα πράγματα σήμερα! Ο ΑΠΟΕΛ, με τον Μικ ΜακΚάρθι στον πάγκο του δείχνει έντονα σημεία «ανάρρωσης» και επιστροφής, σε σημείο που και η συντριπτική πλειοψηφία των φίλων του να πιστεύει ότι, ναι, μπορεί να κερδίσει την Ομόνοια για να κάνει ακόμα μεγαλύτερο άλμα στη βαθμολογία.

Όλοι ετοιμοπόλεμοι

Το πιο σημαντικό που έχει καταφέρει ο ΜακΚάρθι στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στον Αρχάγγελο είναι να έχει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους και να τους εμπνεύσει ώστε να τα δίνουν όλα στο γήπεδο, όχι μόνο κατά διαστήματα, αλλά στη διάρκεια ολόκληρου του 90λεπτου. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα παίκτη που κυριολεκτικά σερνόταν και εναντίον της Νέας Σαλαμίνας ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, είναι ο σκόρερ και των τριών τερμάτων Βίκτωρας Κλωναρίδης.

Άγγιξε το τέλειο…

Ο 28χρονος Κλωναρίδης δεν είναι μόνο ότι πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του, ήταν και η όλη του παρουσία στο 0-3 επί της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος». Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ στην καθιερωμένη ψηφοφορία μετά από κάθε αγώνα επιβράβευσε τον Ελληνοβέλγο άσο ανακηρύσσοντάς τον πρώτο παίκτη του αγώνα με τον κορυφαίο στη φετινή σεζόν βαθμό (8,9)! Δεύτερος ήταν ο Αντζίλι με 7,9 και τρίτος ο Σίλβα με 7,8. Στις τελευταίες θέσεις με βαθμό μεταξύ 6 και 5 ήταν οι παίκτες που έπαιξαν ως αλλαγή.

Επίτευγμα του προπονητή

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν πίστευε και πολύ ότι ο Ιρλανδός προπονητής θα μπορούσε σε μικρό διάστημα να ανατρέψει τη σε βάρος της ομάδας κατάσταση. Κι όμως, πέτυχε να εμφανίσει σημαντικά σημεία βελτίωσης, ειδικότερα με παίκτες πάνω στους οποίους δεν πίστευε κανείς ότι μπορούσαν να συνέλθουν. Πλέον με την επιστροφή και αρκετών που απουσίαζαν στον τελευταίο αγώνα, ο ΜακΚάρθι θα είναι σε θέση εναντίον της Ομόνοιας να παρουσιάσει ό,τι καλύτερο διαθέτει προκειμένου η ομάδα του να διεκδικήσει και αυτήν ακόμα τη νίκη. Πλάνα και σχέδια θα ετοιμαστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στον Αρχάγγελο.