Ο Λάρσον, οι κοινοτικοί και η νέα οικονομική πολιτική

Ο Λάρσον και οι κοινοτικοί Καταλόγου Β’. Αυτές είναι βασικά οι εκκρεμότητες στο κεφάλαιο «εμβολιασμός» του Απόλλωνα για την καινούργια σεζόν. Ο Ντανιέλ Λάρσον βρίσκεται οικογενειακώς διακοπές στη Μύκονο, με τους υπεύθυνους του προγραμματισμού να περιμένουν την απάντησή του. Έμεινε ελεύθερος από τον Άρη πριν από μερικές μέρες. Χθεσινές πληροφορίες έλεγαν ότι το μοναδικό «εμπόδιο» που έμεινε για να πει το «ναι» σε συνεργασία με τον Απόλλωνα ο Σκανδιναβός επιθετικός είναι η συγκατάθεση της συζύγου του.

Η ιστοσελίδα yellowradio.gr (ασχολείται αποκλειστικά με θέματα του Άρη Θεσσαλονίκης) έγραψε χθες ότι ο ετήσιος μισθός των Ντιγκινί και Λάρσον (εφόσον έλθει κι αυτός οριστικά στον Απόλλωνα) θα είναι γύρω στις 200 χιλιάδες ευρώ. Πάντως, επιμένουν οι πληροφορίες ότι το μεταγραφικό πλάνο του Απόλλωνα προνοεί την απόκτηση τριών κοινοτικών για τον Κατάλογο Β’. Ψάχνουν για έναν κεντρικό αμυντικό, έναν κεντρικό χαφ και έναν ακραίο επιθετικό.

Νέα οικονομική πολιτική

Στην καινούργια οικονομική πολιτική θα είναι ευθυγραμμισμένος ο προϋπολογισμός του Απόλλωνα. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί θα μειωθούν τα έσοδά τους και, δεύτερον, για να μην «μεγαλώσει» άλλο το χρέος της εταιρείας. Η ζημιά για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν τόσο μεγάλη η «τρύπα» της χρονιάς, επειδή μόνο 1 εκατομμύριο ευρώ ήταν η είσπραξη από την ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας.

Το συνολικό χρέος της εταιρείας είναι γύρω στα 8 εκατομμύρια, όμως ενδεχομένως να είναι αυξημένο όταν θα παρουσιαστούν οι οικονομικές καταστάσεις στην ετήσια γενική συνέλευση. Επειδή υπήρξαν απώλειες εσόδων αφού έμεινε στη μέση η σεζόν, λόγω κορωνοϊού. Βεβαίως «γλύτωσαν» και κάποια λεφτά, αφού οι παίκτες αποδέχθηκαν μείωση των απολαβών τους για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 κατά 7,5%. Στο πλαίσιο της οικονομικής περισυλλογής χαμήλωσε και η «οροφή» για τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες.