Ο Λάρκου έκανε πράξη το «φέτος θα είναι αλλιώς» στην Ομόνοια

Η ατάκα που ακούμε συχνά από τους φίλους της Ομόνοιας, φέτος έγινε και πράξη...

Θυμάται κανείς πότε η Ομόνοια αγωνίστηκε σε πρώτο φιλικό προετοιμασίας και να έχει μόλις δύο καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα στη διάθεση της;

Εγώ πάντως όχι! Τουλάχιστον από την εποχή Σταύρου Παπασταύρου και έπειτα οι πράσινοι έκαναν τη μεταγραφή… πάνω στην άλλη, με τον κόσμο να ανυπομονεί να δει κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν είναι ποιοτικοί και κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Φέτος είναι όντως αλλιώς. Η ατάκα που ακούμε συχνά από τους φίλους της Ομόνοιας, φέτος γίνεται πράξη. Τι εννοούμε; Μπορεί ο πάντα απαιτητικός πράσινος λαός να ονειρεύεται μεταγραφές και μεγαλεία, ωστόσο ο Νεόφυτος Λάρκου το παίρνει αλλιώς. Η φετινή Ομόνοια προχώρησε μόλις σε δύο μεταγραφικά αποκτήματα (Παπουλής, Κίκο), ενώ αναμένεται ότι θα αποκτήσει άλλους δύο (επιθετικό, εξτρέμ). Με αυτή την έννοια, ο Λάρκου, δείχνει ότι γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους, πως οι ομάδες κτίζονται και μεγαλώνουν μέσω του βασικού κορμού και όχι απαραίτητα των μεταγραφών.

Η πορεία της φετινής Λίβερπουλ αλλά και της περσινής Τότεναμ είναι παραδείγματα, τα οποία ακολούθησε ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας. Οι πρωταθλητές Αγγλίας κατάφεραν να επιστρέψουν στο θρόνο τους μετά από 30 χρόνια, ξοδεύοντας μόλις οκτώ εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση του Μιναμίνο τον Ιανουάριο, ενώ τα «σπιρούνια» έφθασαν πέρσι στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς καμία μεταγραφή.

Αυτό αντικατοπτρίζει πως η Ομόνοια οδηγείται σε ασφαλή μονοπάτια, βασιζόμενη στην λογική, το σύνολο και την ομαδικότητα.