Ο Κέρκεζ (ξανά) έκτισε κυπριακό κορμό!

Δεν έμειναν στα λόγια στην ΑΕΛ

«Όποιος δικαιούται και αξίζει, θα παίζει», με αυτό το μότο λειτουργούσε ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία των γαλαζοκίτρινων και το ίδιο θα κάνει και φέτος.

Ο Βόσνιος τεχνικός ανέλαβε τους «Λέοντες» τον Μάρτιο του 2018 και έκτοτε απέδειξε ότι εμπιστεύεται με κλειστά μάτια το κυπριακό υλικό που έχει στα χέρια του. Άλλωστε τόσο ο Κέρκεζ όσο και η διοίκηση Ανδρέα Σοφοκλέους δήλωσαν αρκετές φόρες ότι θα στηρίξουν τον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Δεν έμειναν στα λόγια όμως! Στην πρώτη του γεμάτη σεζόν, ο προπονητής της ΑΕΛ, έκτισε κυπριακό κορμό, ο οποίος οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου. Πρωταγωνιστές οι Ανδρέας Αβραάμ, Χρίστος Γουίλερ και Ανδρέας Μακρής, ενώ συμπληρωματικό ρόλο είχαν οι Νέστορας Μυτίδης, Χάρης Κυριάκου και Γιάννης Γερολέμου.

Την περασμένη σεζόν, Μακρής (καλοκαίρι) και Γουίλερ (Ιανουάριο) κατέληξαν στον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Νέστορας Μυτίδης αποχώρησε και έτσι ο Κέρκεζ έπρεπε να ξανά κτίσει έναν κορμό που θα εμπιστευόταν σε βασικές θέσεις. Αρχικά, απέκτησε τον Μηνά Αντωνίου, ο οποίος κατά την περσινή σεζόν έδωσε αρκετές λύσεις, ενώ ο Χ. Κυριάκου αναβαθμίστηκε, καθώς εκμεταλλεύτηκε το κενό στο δεξί άκρο και έπεισε τον Κέρκεζ ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στην πίεση μίας μεγάλης ομάδας όπως είναι η ΑΕΛ. Αυτοί σε συνδυασμό με το… ξεπέταγμα του Γιάννη Γερολέμου και τον πάντα σταθερό Ανδρέα Αβράαμ αποτελούσαν την ραχοκοκαλιά της περσινής ΑΕΛ.  Σ’ αυτούς προστέθηκε το φετινό καλοκαίρι και ο Βασίλης Παπαφώτης, ο οποίος αγωνιζόταν στη Δόξα και «γυάλισε» το μάτι του Ντούσαν Κέρκεζ.

Αβράαμ, Μ. Αντωνίου και Παπαφώτης θα είναι πρωταγωνιστές στη φετινή προσπάθεια της ΑΕΛ, ο Χ. Κυριάκου αναμένεται ότι θα είναι η δεύτερη επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Γιάννης Γερολέμου ετοιμάζεται να πάρει περισσότερο αγωνιστικό χρόνο και υπό πιο δύσκολες συνθήκες. Συνοψίζοντας, ο 44χρόνος τεχνικός κατάφερε μετά τον «χαμό» των Μακρή και Γουίλερ να ξανακτίσει ένα κορμό πέντε Κύπριων ποδοσφαιριστών στους οποίους θα βασιστεί ενόψει της νέας σεζόν.