«Ο κ. Κούμας κρύβεται – Δεν έχουμε ανάγκη»

Μετά το σύνδεσμο προπονητών και ο ΠΑΣΠ αντέδρασε στα μέτρα της ΚΟΠ που αφορούν τους δύο αυτούς συνδέσμους. Μιλώντας στον Super Sport FM o εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σχολίασε τις αλλαγές στους κανονισμούς της Ομοσπονδίας.

Γiα την απόφαση: «Για μας ήταν αναμενόμενο δεν εκπλήσσομαι, πλέον γνωρίζουμε πως κινείται η ΚΟΠ δεν αναμέναμε κάτι το διαφορετικό, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα εκδώσουμε και μια ανακοίνωση, γίνεται μια προσπάθεια για να πληγεί ο Σύνδεσμος, ειδικά οικονομικά, επιβεβαιώνονται οι δηλώσεις μας ότι πήγαμε πολλά χρόνια πίσω με την απόφαση της 15ης Μαΐου, και τις μονομερείς αποφάσεις της ΚΟΠ, σε διάφορα θέματα για εγγραφές παικτών ή μεταγραφές, να μας πάνε σε εποχές που ήμασταν πρώτοι στη λίστα της ΦΙΦΑ σε προσφυγές. Κάποιοι έχουν τα ίδια μυαλά, τους άρεσε αυτή η κατάντια που είχαμε. Εθνικά πατώσαμε και είμαστε ακόμη πατωμένοι… Ο κόσμος γνωρίζει τις κάνει ο ΠΑΣΠ, εμείς παραμένουμε ανεξάρτητο όργανο για να προστατεύουμε τα συμφέροντα των μελών μας».

Μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να είναι μην είναι μέλος του ΠΑΣΠ; «Μπορεί κάποιος να μην είναι μέλος και να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, ξεπερνάμε πάντως τις 4000 μέλη, είναι προς το συμφέρον των παικτών να είναι μέλη του ΠΑΣΠ, δεν αλλάζει κάτι για μας, προχωρούμε με τον προγραμματισμό μας. Υπήρχε όρος πάνω στο συμβόλαιο για να είναι μέλη στον ΠΑΣΠ οι παίκτες, αλλά ουδέποτε κάναμε χρήση του όρου αυτού, δεν έχουμε καμία ανάγκη»

Για την κόντρα με την ΚΟΠ: «Αυτή την ερώτηση να την κάνετε στον κ. Κούμα ο οποίος κρύβεται… Θα παραμείνουμε δυνατοί, για να κρατήσουμε μια ισορροπία στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Αυτοί προσπαθούν να αναιρέσουν κάποια δικαιώματα που έχει ο παίκτης. Παραβιάζουν δημοκρατικές διαδικασίες

Για τους διακανονισμούς για μειώσεις μισθών: «Οι περισσότερες ομάδες τα βρήκαν με τους παίκτες τους. Υπάρχει ομάδα που πλήρωσε σχεδόν όλο το ποσό, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες με τον Ολυμπιακό και την ΕΝΠ, ειδικά στον Ολυμπιακό είναι πολύπλοκη η κατάσταση, δεν υπήρχε διαφάνεια για τα συμβόλαια και οφείλονται χρήματα από τον Φεβρουάριο».